Search
Close this search box.

Najvišja letošnja temperatura 37 stopinj Celzija, najnižja pa -24,1. Kakšno vreme nas čaka ta konec tedna?

Najvišja letošnja temperatura je bila izmerjena 15. avgusta na letališču Cerklje ob Krki in je znašala 37 stopinj Celzija. Najnižjo temperaturo pa so po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) izmerili 13. februarja na Kredarici, in sicer -24,1 stopinje Celzija.

Druga najvišja temperatura je bila prav tako izmerjena 15. avgusta, in sicer v Dobličah pri Črnomlju, kjer so izmerili 36,9 stopinje Celzija. Drugo najnižjo temperaturo pa so izmerili 12. februarja na Zelenici in je znašala -23,8 stopinje Celzija, so v Arsu zapisali na Twitterju.

Največjo dnevno količino padavin so izmerili 23. januarja na Voglu. Znašala je 184,9 milimetra. Drugo največjo količino padavin so prav tako izmerili na Voglu, in sicer 8. februarja, znašala pa je 177,5 milimetra, so izpostavili.

Na Arsu so še pojasnili, da druge podatke o vremenu v iztekajočem se letu še zbirajo in preverjajo, ti pa bodo dosegljivi v začetku leta 2022.

Danes in jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah in občasno ob morju bo megla. V višjih legah bo zelo toplo.

Danes bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah in ob morju bo megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, v krajih z dolgotrajno meglo pa okoli 6 °C.

V soboto bo pretežno jasno, občasno bo na nebu precej visoke, koprenaste oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki bo ponekod vztrajala večji del dneva. Občasno se bo megla pojavila tudi ob morju. Jutranje temperature bodo od -2 do 1, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 11 do 15, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 7 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno, po nižinah in ob morju bo predvsem zjutraj in dopoldne megleno. V višjih legah in ponekod po nižinah severovzhodne Slovenije bo zapihal jugozahodni veter.

V ponedeljek bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod se bo od jugozahoda postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika

Nad južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi suh in za ta čas zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Pretežno jasno bo, ponekod po nižinah bo predvsem zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko občasno pojavi tudi ob zahodni obali Istre

Vir: ARSO, STA

Dogodki