Največ znanja pokazali Gorenjci, Korošci zasedli odlično drugo mesto (FOTO)

PM Suha krajina, Zveza slovenske podeželske mladine, KGZS in KGZS - Zavod Novo mesto so 4. junija uspešno izpeljali že 50. kviz Mladi in kmetijstvo. V Žužemberku se je v znanju pomerilo 11 ekip društev podeželske mladine iz celotne Slovenije.
Slika 3 Kviz poteka v štirih krogih - odgovarja se s pisanjem na tablo in ustno

Poleg gostiteljev Suhokranjcev so tekmovali mladi iz Metlike, Vresnika-Ledin, Velikih Lašč, Brežic, Mirne Peči, Mislinjske doline, Spodnjega Podravja, Šmihela nad Mozirjem, Svetega Jurija ob Ščavnici ter kranjsko – tržiška ekipa. Pomerili so se v znanju iz semenarstva, reje krškopoljskih prašičev, travnikov Nature 2000 ter organiziranosti in položaju ter ciljih mladih v Evropski uniji.

Zbrano družbo mladih so pod šotorom nagovorili: predsednik KGZS Roman Žveglič, župan občine Žužemberk Jože Župan, predsednica DPM Suha krajina Vesna Zarabec, direktor KGZS – Zavod Novo mesto Damijan Vrtin, predsednica ZSPM Anja Mager in predsednik ZZS Borut Florjančič.

Prvo mesto so po neverjetnem zadnjem krogu odnesli Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine. Gašper, Jakob in Jernej so pometli so prehiteli ostale štiri ekipe, ki so se borile za zmago. Drugo mesto so prevzeli mladi Korošci iz DPM Mislinjske doline, na tretjem pa ekipa iz Osrednjeslovenske regije – DPM Velike Lašče.

Tekmovanje je spremljala strokovna komisija v sestavi Uroš Benec, Maja Cipot, Eva Kotnik, Andrej Kastelic in Jana Žiberna. Večernemu delu druženja pa sta dajala tempo ansambel Roka Kastelica in DJ Tomy Vertigo.

Besedilo: ZSPM

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.