Največ snega je zapadlo na Koroškem. Po sneženju prihaja izrazita odjuga

Sneg se ne bo dolgo obdržal. V torek popoldan bodo nad našimi kraji zapihali topli vetrovi zahodnih smeri, ki bodo občutno dvignili temperature. V vzhodni Sloveniji se bo v drugi polovici tedna ogrelo do okoli 15 °C. Nova ohladitev bo možna po 7. februarju, vendar je za zdaj vremensko dogajanje po tem datumu še popolna neznanka, napovedujejo na spletnem portalu Neurje.si.
ledena sveča

Večji del Slovenije je danes zasnežilo. Snežna pošiljka sicer ni bila obilna, a je bila zimska idila marsikje krasna, saj so se temperature zjutraj po večini države spustile malenkost pod ledišče. Največ snega je zapadlo na Koroškem, Štajerskem, v Prekmurju ter ponekod na Dolenjskem in v delu Gorenjske (od 5 do 15 cm), najmanj pa na Notranjskem in v osrednji Sloveniji, kjer ponekod ni zapadlo niti centimeter snega. Zelena je ostala seveda tudi Primorska. 

Snežna odeja se bo obdržala do torka, nato pa bodo nad našimi kraji zapihali toplejši vetrovi zahodnih smeri, pri tleh jugozahodnik, ki bodo občutno dvignili temperature. Pod vplivom zahodnih vetrov bomo nato predvidoma do konca tedna, navajajo na spletnem portalu Neurje.si.

Ciklon, ki nam je danes prinesel sneg bo oslabel in se pomaknil nad vzhodno Evropo. Nad Atlantikom, zahodno od Britanskega otočja, se bo poglobilo ciklonsko območje, ki bo proti jugozahodnemu robu Evrope potisnilo hladnejši zrak. Nad Iberskim polotokom bo sredi tedna nato nastalo novo ciklonsko območje, ki se bo poglobilo in počasi pomikalo proti Alpam. Naši kraji bodo v torek popoldan padli pod vpliv toplejših vetrov zahodne ali jugozahodne smeri. Dnevne temperature se bodo lahko v drugi polovici tedna, predvsem v vzhodni Sloveniji, dvignile do okoli 15 °C. Tudi jutranje temperature bodo od srede naprej v glavnem nad lediščem. Sprva bo še precej sonca, nato pa bo oblačnost iz dneva v dan vse gostejša. Možne bodo tudi padavine, v glavnem v obliki dežja. 

Nova ohladitev bo možna po 7. februarju, vendar je do takrat, glede na pestrost zračnih mas nad Evropo, še predaleč za kakršnekoli zanesljivejše napovedi, je zapisano na spletnih straneh Neurje.si.

Preberi še:  Napovedane krajevne nevihte z močnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo ali večjo količino sodre

Vir: Neurje.si

prijavi se

prijavi se v svoj račun