Search
Close this search box.

Največ okužb na Koroškem beležimo v Slovenj Gradcu

Do 5.4.2020 do 24. ure je bilo opravljenih 28.253 testiranj, od tega je bilo 1033 pozitivnih testov. 

Po epidemioloških podatkih, ki jih je NIJZ prejel do sedaj, gre za 1021 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

VIR: NIJZ

Na Koroškem imamo v zadnjih 24 urah tako zopet dva nova uradno potjena primera, skupaj pa 39.

VIR: NIJZ
OBČINAŠTEVILO OKUŽENIH
Mežica1
Podvelka1
Radlje ob Dravi1
Črna na Koroškem3
Prevalje5
Dravograd7
Ravne na Koroškem9
Slovenj Gradec12
Tabela okuženih po občinah na Koroškem
VIR: NIJZ

Iz SB Slovenj Gradec pa poročajo, da so od petka stestirali 31 pacientov s sumom na COVID-19, pri vseh so bili brisi negativni. Spremljajo zdravstveno stanje osebja, v sodelovanju z območno enoto NIJZ pa so pozorni tudi na njihove posredne, potencialno neugodne epidemiološke povezave. V sklopu tega spremljanja so testirali 62 zaposlenih in 16 svojcev. Med zaposlenimi so čez vikend identificirali 3 pozitivne osebe, vse so bile brez simptomov, uporabljale so ustrezno zaščitno opremo in niso bile v stiku s pacienti. Testiranje so izvedli zaradi tesnega stika ene od teh oseb z nenadno obolelim svojcem, ki je bil pozitiven na COVID-19. Na tem mestu izpostavljajo dobro sodelovanje z območno enoto NIJZ, kar jim zaenkrat še omogoča pregled in nadzor nad epidemiološkimi povezavami v regiji, s tem pa tudi hitro in odločno ukrepanje. Prosijo, da jim s svojim odgovornim vedenjem še naprej omogočate, da obvladujejo potek in širjenje epidemije.
Ventilatorje – v petek so jih iz državnih rezerv prejeli 11 – bodo v vsakem primeru koristno uporabili – hvala!

Ostanite doma, ostanite zdravi!

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefan Perčič
Štefan Perčič
3 let nazaj

Pri tiskovnih konferencah me najbolj moti , da je Kacin vedno tako vesel , če je število okuženih v Sloveniji čez tisoč .? Izgleda , da jih kar umetno dodajajo ko to pade pod to številko , pa tudi virologi se zelo hitro menjajo , kot da bi tisti , ki povedo dejansko stanje postanejo za vlado moteči !? Pa še izjava g. Lenarčiča na TV SLO pri ge. Koren , da veliko več ljudi umre zaradi onesnaženega zraka kot zaradi ” korone -19″ !!?? Kaj je res VLADARJI ??

Korošec
Korošec
3 let nazaj

Koroška se konča pri Dravogradu in tako je bilo in tko je.

Slovenj gradec je že štajerska. Ne vem od kot to da koroško šerimo v nedogled ste nori al ka vam je.

Dogodki