Search
Close this search box.

Najuspešnejši na regijskem tekmovanju z mobilnimi roboti so bili učenci Prve osnovne šole Slovenj Gradec

Danes so se na Srednji šoli Ravne mladi preizkusili v tekmovanju v robotiki.

Srednja šola Ravne je danes, 4. aprila 2024, gostila regijsko tekmovanje z mobilnimi roboti za osnovnošolce in srednješolce, del državnega robotskega tekmovanja ROBObum 2024, ki ga organizira Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor.

S tekmovanjem ROBObum so na Srednji šoli Ravne pričeli v letu 2008. Organizirajo ga za učence osnovnih šol koroške regije. K tekmovanju je vsako leto povabljenih 16 koroških OŠ. Učenci med seboj tekmujejo v različnih disciplinah, kot so sledenje Lego robota po črti, robo reševanje problemov ter robo tekmovanje iz robotov, ki jih učenci zgradijo sami. Šola spodbuja učence k miselnemu ustvarjanju, spodbuja zgodnje učenje logičnega razmišljanja in programiranja.

Tekmovanja, ki privablja vedno več mladih, se je letos udeležilo 34 navdušencev iz koroških šol, ki so se pomerili v hitrostni vožnji robotov, sestavljenih iz kock po zahtevnih progah različnih kategorij. Najuspešnejši so bili učenci Prve osnovne šole Slovenj Gradec. Privozili so si uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo meseca maja potekalo v Mariboru.

Vodja regijskega tekmovanja je bil Denis Krajnc, dipl. inž., zaposlen na Srednji šoli Ravne.

Držimo pesti za osnovnošolce iz Prve osnovne šole Slovenj Gradec, da ji uspe na državnem tekmovanju doseči čim boljši rezultat.

Vir: Srednja šola Ravne

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Danes so se na Srednji šoli Ravne mladi preizkusili v tekmovanju v robotiki.