Search
Close this search box.

Najuspešnejši dijaki in dijakinje Srednje šole Slovenj Gradec in Muta

Dijaki in dijakinje Srednje šole Slovenj Gradec in Muta so kljub posebnemu šolskemu letu na maturi dosegli izjemne rezultate.

Letošnje šolsko leto je bilo prav posebno, saj so ga učenci in učenke, učiteljice in učitelji, dijaki in dijakinje ter profesorice in profesorji v zadnji tretjini prehodili na prav poseben način, na daljavo. “Tudi zaključili smo ga zelo podobno, pa vendar, za nami je šolsko leto 2019/20.” so dodali iz Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.

“In še posebej smo ponosni na izjemne trenutke … tudi letos je tak dogodek podelitev spričeval poklicne mature in zaključnega izpita.” so povedali in s ponosom čestitali vsem maturantom njihove šole. “Uspeh je velik, res izjemen. S ponosom čestitamo vsem maturantom naše šole, a vendarle poklanjamo posebno pozornost najboljšim.”

Kar trije njihovi dijaki so dosegli izjemen rezultat na poklicni maturi: najboljši so zlata Tadeja Jeseničnik (ekonomski tehnik) in Matevž Hovnik (predšolska vzgoja) ter absolutni diamantni Žan Vinarnik (predšolska vzgoja), ki je dosegel najvišje možno število točk.

Tadeja z razredničarko V. Jaušovec, ravnateljem B. Kresnikom in pomočnikom ravnatelja R. Založnikom.
Matevž z razredničarko B. Komprej, ravnateljem B. Kresnikom in pomočnkom ravnatelja R. Založnikom.

Tudi na zaključnem izpitu so dijaki dosegli lep uspeh, kar sedem jih je doseglo izjemen splošni uspeh, in sicer Urh Brinovšek, Urban Podvratnik (mizar), Lovro Bobek, Jiexian Ji, Urška Schäffer (gastronomske in hotelske storitve) ter Urška Rat in Nika Štraser (trgovina).

Vsem letošnjim maturantom učiteljski zbor z ravnateljem in vsemi zaposlenimi sporočajo naslednje: “Ujemite čim več trenutkov sreče, da boste z njimi krepili in bogatili vse lepe stvari! In tisto, kar želimo najbolj, je stvar, ki ni znanje, temveč vrednota … Želimo vam, da se naučite shajati s soljudmi, kajti človeški odnosi so v širokem učnem načrtu življenja najpomembnejša in najdragocenejša znanost.

Kaj so povedali najboljši?

Žan Vinarnik

“Moji občutki v trenutku, ko sem izvedel, da sem postal zlati maturant, so bili neprecenljivi. Ne morem reči, da sem bil presenečen, saj sem imel po odpisani maturi pri vseh predmetih zelo dober občutek, a ta občutek te lahko kdaj prevara, zato sem bil vseeno presenečen, da mi je to res uspelo. Sprva sem to dojemal z manj ponosa, ko pa sem kasneje razmišljal, kaj to dejansko pomeni, sem bil tudi sam nase izjemno ponosen.”

“Pred maturo sem imel jasno zastavljen cilj. Ta cilj ni bil le narediti maturo s kakršnim koli uspehom, ampak sem imel željo maturo opraviti z odličnim uspehom, saj sem vedel, da sem tega sposoben. Seveda je bilo za ta dosežek potrebnega kar nekaj učenja. Ključ do uspeha je bila disciplina, ki sem si jo zastavil pri učenju. Za naslednji dan sem si določil količino snovi, ki jo moram predelati in to sem v večini tudi upošteval. Tako ni bilo bojazni, da bi mi zmanjkalo časa za katero izmed snovi. Večino učenja sem opravil v dopoldanskem času, saj sem popoldanski čas preživel zunaj z družino ali pa sem se dobil s prijatelji, ki jih pred tem dolgo časa nisem videl. Tudi sprostitev in odklop misli od učenja sta pomemben del učenja, saj nam drugače lahko to povzroči prevelik stres in učenje ni tako učinkovito. Doma sem imel vso podporo in spodbudo.”

“Kljub temu, da sem opravil poklicno maturo z izjemnim uspehom, to ni dovolj, da bi bil sprejet na fakulteto, ki jo želim obiskovati v prihodnosti. Odločil sem se, da bom prihodnje leto posvetil pripravam na splošno maturo in obiskoval maturitetni tečaj. Odločam se še med dvema študijema, a se bolj nagibam k študiju na Fakulteti za šport, smer kineziologija ali športna vzgoja.”

Tadeja Jeseničnik

“Občutki ob uspehu na maturi so odlični. Sama na začetku niti nisem pričakovala tako dobrih rezultatov, zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem izvedela, da sem zlata maturantka. Ta uspeh mi pomeni veliko, saj je tudi nekakšna potrditev, da sem skozi vsa štiri leta dobro delala, da sem pridobila veliko znanja in da je moj trud, ki sem ga vlagala v vse šolske obveznosti, zdaj na koncu poplačan. Uspeh je tudi popotnica za naprej, da je ne glede na vse potrebno vztrajati in se truditi, da pridemo na koncu uspešno do cilja.”

“Recept za uspešno delo je po mojem mnenju predvsem sprotno delo in sprotno opravljanje vseh šolskih obveznosti, pa tudi vztrajnost ter podpora staršev, prijateljev in učiteljev, ki so vsem nam vedno stali ob strani in nas spodbujali. Uspeh na maturi bo tudi moja motivacija za nadaljnjo pot. Oktobra odhajam v Maribor na študij ekonomije in upam, da bom v prihodnosti tudi tega zaključila tako dobro, kot sem zaključila izobraževanje v srednji šoli.”

Matevž Hovnik

“Občutke je po prvih dneh težko opisati, saj še nisem popolnoma dojel, kaj sem dejansko dosegel. Sem pa bil pozitivno presenečen saj tega nisem niti pričakoval.”

“Ob začetku šolanja sem si zadal cilj, da končam šolo po svojih najboljših močeh. Najpomembnejši stvari od vseh sta volja in veselje do izbranega poklica. Seveda pa brez učenja ne gre.”

“Nisem človek, ki želi, da bi njegovo življenje potekalo po točno določenih načrtih, pravzaprav nikoli ne veš, kaj te čaka jutri. Šolanje bom nadaljeval v Kopru, kjer bom študiral socialno pedagogiko, saj me tovrstno delo najbolj veseli.”

VIR: Srednja šola Slovenj Gradec in Muta

Dogodki