Search
Close this search box.

Najuglednejši delodajalec 2020 je Lek

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com in švedskega podjetja Universum Global za najuglednejšega delodajalca leta 2020 je prejela družba Lek. Najvišje se je Lek zavihtel tudi v letih 2013 in 2019, na prvi dve mesti pa se je letos uvrstil v vseh kategorijah po izboru strokovnjakov, so sporočili organizatorji.

Lek je prejemnik laskavega naziva najuglednejši delodajalec, ki ga podeljuje zaposlitveni portal MojeDelo.com. V raziskavi sodelujejo strokovnjaki iz akademskega in poslovnega sveta ter študentje in kandidati na trgu dela, ki ocenjujejo ugled slovenskih delodajalcev. Letos je raziskava pritegnila 12.000 anketirancev, ki so Novartis v Sloveniji izbrali za absolutnega zmagovalca in zmagovalca v petih posameznih kategorijah. Lek je naziv prejel drugo leto zapored, skupno tretjič, so sporočili iz Leka.

V izbor delodajalcev so bila letos vključena najvplivnejša podjetja z določenih področij glede na rezultate prejšnjih raziskav. Med top 10 uglednih delodajalcev so se uvrstila podjetja Akrapovič, Dars, Gen-I, Krka, Lek, Petrol, Pipistrel skupina, Porsche Slovenija, Slovenske železnice in Telekom Slovenije.

Na spletni podelitvi je priznanje prevzel Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Novartisa v Sloveniji, ki je med drugim dejal: »Naziv najuglednejšega delodajalca po več kot letu dni soočanja s covidom-19 nosi posebno težo, saj se zavedamo, da smo to obdobje uspešno prestali prav zaradi naših zaposlenih in kulture, ki jo že dlje časa skupaj ustvarjamo. Verjamemo, da so motivirani sodelavci pogoj za razvoj, napredek in uspeh podjetja, zato je razvijanje opolnomočene, vedoželjne ter navdihujoče kulture, ki temelji na raznolikosti in vključenosti posameznika, naša prioriteta. Veseli me, da so vrednote, ki jih živimo v podjetju, opazne tudi navzven. To nas še dodatno motivira za nenehno izboljševanje delovnega okolja za naše zaposlene in je navdih drugim slovenskim podjetjem. Prejem naziva drugo leto zapored pomeni, da smo kljub zahtevnim časom uspeli ohraniti in nadgraditi svojo vlogo odgovornega delodajalca. Prepričan sem, da bomo s sodelavkami in sodelavci tudi v prihodnje gradili opolnomočeno, vključujočo in agilno kulturo, ki nas bo še naprej postavljala v sam vrh uglednih delodajalcev in farmacevtskih podjetij.«

Novartis v Sloveniji s stalnimi naložbami vzpostavlja pogoje za nove, napredne oblike dela z aktivnimi delovnimi rešitvami, ki so v skladu z Novartisovimi prizadevanji za nenehno izboljševanje delovnega okolja. Podjetje je v preteklem letu uvedlo model Odgovorna izbira, ki zaposlenim glede na naravo njihovega dela omogoča, da se odločijo, kako, kje in kdaj bodo opravljali svoje delo. Skupaj z odpravljanjem stare hierarhične strukture in uvajanjem opolnomočene kulture njihovo delovanje temelji na sodelovanju, poslušanju in učenju, kar omogoča agilnost in inovativnost za prebojne rešitve, ki so potrebne za izstopanje na zahtevnem farmacevtskem trgu in izpolnjevanjenjihovega poslanstva – skrbi za bolnike po vsem svetu.

Ob koncu lanskega leta je Novartis v Sloveniji kot prvo in edino farmacevtsko podjetje v Sloveniji pridobil ugledni mednarodni certifikat »Top Employer 2021« za najboljšega zaposlovalca tako na slovenski kot evropski in globalni ravni.

Pri Mojedelo.com raziskavo o ugledu delodajalca pripravljajo od leta 2007. S pomočjo podjetja Universum Global so letos analizirali mnenja več kot 12.000 posameznikov iz 48 panog na slovenskem trgu dela in podelili certifikate v kategorijah ugledni delodajalec po izboru strokovnjakov in po panogah, top 10 uglednih delodajalcev in najuglednejši delodajalec.

V Sloveniji je po raziskavi 21 odstotkov zaposlenih zelo zadovoljnih s trenutnim delodajalcem, nezadovoljna sta dva odstotka. Zaposlitev bi v roku šestih mesecev zamenjalo 22 odstotkov Slovencev z visoko izobrazbo, v roku enega leta 11 odstotkov, 31 odstotkov pa jih ne bi zamenjalo še vsaj štiri leta. Med Slovenci z nižjo izobrazbo je 24 odstotkov takih, ki bi zamenjalo delodajalca v pol leta, 10 odstotkov v enem letu, 30 odstotkov bi jih naslednja štiri leta ostalo pri istem delodajalcu.

Vir: STA, Lek

Dogodki

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com in švedskega podjetja Universum Global za najuglednejšega delodajalca leta 2020 je prejela družba Lek. Najvišje se je Lek zavihtel tudi v letih 2013 in 2019, na prvi dve mesti pa se je letos uvrstil v vseh kategorijah po izboru strokovnjakov, so sporočili organizatorji.