Search
Close this search box.

Najuglednejši delodajalec 2018 znova Krka, na drugem mestu Lek

Fotografija je simbolična

Priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2018 je sedmič prejela novomeška farmacevtska družba Krka. Na drugo mesto se je uvrstilo farmacevtsko podjetje Lek, ki pa je edino do zdaj, na izboru leta 2013, premagalo Krko. Tretje mesto pa je pripadalo podjetju Bayer, so sporočili iz družbe Styira digital marketplaces, večinske lastnice portala Moje delo.

V raziskavi, ki so jo izvedli osmič, je sodelovalo več kot 13.000 anketirancev, ki so po treh različnih kriterijih ocenjevali ugled več kot 1000 slovenskih podjetij. Ugled podjetij določa kombinacija treh kriterijev: poznavanje podjetja med kandidati na trgu dela, upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca in prva izbira za potencialnega delodajalca.

Kot je na slovesni podelitvi v Kongresni dvorani Brdo pri Kranju povedala Dori Gorenc, direktorica Kadrovskega sektorja v družbi Krka, je priznanje, ki ga je Krka prejela to pot že sedmič, potrditev, da širša javnost podjetje prepoznava v pozitivni luči tako na področju uresničevanja poslovnih ciljev kot tudi na področju skrbi za svoje sodelavce.

Krka je v več kot šestih desetletjih svojega obstoja zgradila sistem skrbi za vse sodelavce, ki sega tako na področje pogojev za delo, varnosti in zdravja, izobraževanja in razvoja kadrov kot tudi športnih in rekreativnih dejavnosti, kulture in drugih družbenih in socialnih ter dobrodelnih aktivnosti tako v podjetju kot zunaj njega. Številne ugodnosti, ki so jih zaposleni deležni, so spodbuda ne le za Krkine sodelavce, ampak tudi za iskalce zaposlitve. Krkaši se celovite skrbi za zaposlene, ki so je deležni, zavedajo in to v ožjem in širšem okolju tudi sporočajo. Vse to v družbeni skupnosti utrjuje prepričanje, da je Krka podjetje, ki dobro in odgovorno dela in dosega dobre poslovne rezultate, pri čemer upošteva vsakega svojega člana.

Sicer pa se v Krki zavedajo, da lahko v prihodnje še marsikaj postorijo, da bodo še bliže odličnosti in še uspešnejši. Največje nagrade so za Krko dobri poslovni rezultati in razvoj poslovanja, posledično pa tudi zadovoljstvo vseh zaposlenih.

Na seznam za leto 2018 so se poleg Krke uvrstili še: Adria Airways, Coca-Cola HBC Slovenija, Telekom Slovenije, Akrapovič, Banka Slovenije, Bayer, Geoplin, IBM, Kompas, Lek, Microsoft, Petrol, Pipistrel, Postojnska jama, Adecco, Riko, Fraport, Vzajemna, Medex in Intesa Sanpaolo Bank.

Portal Moje delo je ob tem najavil novo obdobje raziskav. K sodelovanju so namreč povabili evropsko podjetje Universum Global, ki se ukvarja z raziskavami ugleda. Tako bodo raziskavo prihodnje leto izvedli s pomočjo njihove metodologije ter s svojim znanjem, strokovnjaki in izkušnjami, so napovedali.

Vir: Krka, Delo

 

Dogodki