Search
Close this search box.

Najučinkovitejše rešitve za senčenje mansardnih prostorov

Trojica zunanjih rolet VELUX, ki izpolnjuje vse želje

Različni prostori v mansardi zahtevajo različno stopnjo zaščite pred vplivi iz okolja. V skupini VELUX so ponudbo letos dopolnili s popolnoma novo roleto in tako zaokrožili nabor najučinkovitejših zunanjih senčil. Zdaj lahko res izberete tisto, ki bo za vaše potrebe najbolj primerna.

Vsa solarna in električno gnana okna in senčila VELUX lahko krmilite s sistemom VELUX Active. Delovanje lahko prepustite sistemu, ki sprejema podatke s senzorjev, ali pa preko pametnega telefona – in to od kjerkoli – sami prevzamete kontrolo.

Če od senčila pričakujete zaščito proti vročini, popolno zatemnitev prostora, izboljšano izolativnost okna, zmanjšanje hrupa in zmanjšanje kondenza, potem obstaja en sam izdelek, ki stoodstotno odgovarja na vse te zahteve: zunanja ALU roleta VELUX. Je kot nalašč za vsako podnebje ali letni čas, saj preprečuje pregrevanje prostora poleti, ohranja toploto pozimi in omogoča popolno zatemnitev v vsakem trenutku dneva.
Zunanje rolete ALU so ničkolikokrat preizkušen izdelek. Narejene so iz trpežnega aluminija in testirane v najbolj ekstremnih pogojih, da zagotavljajo večletno nemoteno delovanje ne glede na vplive iz okolja. Drsijo po stranskih vodilih iz eloksiranega aluminija in imajo zgornji pokrov, ki je celostno integriran z oknom in skriva roleto, ko ni v uporabi.
Za pravilno izbiro upravljanja rolete VELUX morate upoštevati, kje je postavljeno vaše strešno okno in kako pogosto pričakujete, da boste nastavljali roleto. Zunanja roleta ALU obstaja namreč v dveh izvedbah, ki se razlikujeta po načinu pogona; lahko je solarni, kar pomeni, da za pogon skrbi sončna energija, ali pa električni.

Roleta SOFT je narejena iz trpežnega gumiranega materiala, izjemno odpornega na vremenske razmere.

A tudi če nimate strešnega okna z električnim pogonom VELUX INTEGRA® lahko z dodanim krmilnim sistemom KUX 100 še vedno uporabljate senčilo z električnim pogonom in ga celo popolnoma avtomatizirate. Sistem ima integriran tudi senzor za dež, vključuje daljinsko stikalo za upravljanje in s katerim postane senčilo ali roleta združljiva s tehnologijo io-homecontrol®.

Tako kot vse zunanje rolete VELUX lahko tudi roleto SOFT namestimo kar iz notranjosti prostora.

Zunanja roleta ALU s solarnim napajanjem
Naslednja različica so zunanje rolete s solarnim napajanjem, ki jih lahko prav tako upravljate preko daljinskega brezžičnega stikala. Njihova zmogljiva pogonska baterija se polni s sončno energijo in je integrirana v zgodnji del pokrova. Tudi če ni sončne svetlobe, baterija zadošča za do 600 premikov rolete. Rolete z daljinskim upravljanjem in solarnim pogonom upravljate z brezžičnim stikalom VELUX INTEGRA®, ki ga lahko namestite tam, kjer ga potrebujete.

Najnovejša zunanja roleta SOFT omogoča zatemnitev in optimalno temperaturo v prostoru, poleg tega pa zmanjšuje zunanji hrup in nudi dodatno toplotno izolacijo.

Zunanja roleta SOFT
Najnovejša obogatitev ponudbe zunanjih rolet VELUX je Zunanja roleta SOFT. Tudi ta ima solarni pogon, učinkovito preprečuje vstop sončnih žarkov in ščiti pred vročino. Kot pove ime, je roleta mehka, narejena iz gumiranega materiala, odpornega na vremenske razmere, ki omogoča dolgoletno uporabo. Njeno ohišje se elegantno prilega strešnemu oknu in strehi, stabilnost rolete pa povečujejo vodila iz odpornega aluminija. Trpežna tkanina nudi zatemnitev prostora za boljši spanec ponoči ali dremež podnevi, ohranja optimalno temperaturo v prostoru, zmanjšuje zunanji hrup in nudi dodatno toplotno izolacijo. S priloženim brezžičnim stikalom je njeno upravljanje zelo enostavno. Za povezavo stikala z roleto so namreč poskrbeli že v tovarni.

Baterija zunanje ALU rolete, ki ima solarni pogon, zadošča za do 600 premikov rolete, tudi če ni sončne svetlobe.

Zakaj je ravno zdaj pravi čas za montažo
V ospredje velja postaviti še dve pomembni dejstvi: prvo je, da poteka montaža vseh rolet VELUX hitro in elegantno kar iz notranjosti prostora. Drugo pa, da je letošnji jesenski čas idealen, da vaša VELUX okna opremite z eno od omenjenih zunanjih rolet. Pravkar namreč poteka jesenska prodajna akcija, ki prinaša izjemne nakupne pogoje. Več o ugodnih cenah rolet skupaj z montažo najdete tukaj.
Vsekakor krasna priložnost, da nadgradite učinkovitost svojih oken in si v mansardi zagotovite še več udobja.

Zunanje rolete nudijo najbolj celovito zaščito mansardnega prostora pred neželenimi vplivi vremena in okolja vse leto.

Naročnik vsebine je podjetje Velux.

Dogodki