Search
Close this search box.

Najstarejša Dravograjčanka praznovala 100 let

V Koroškem domu starostnikov Črneče pri Dravogradu so v soboto pripravili praznovanje njihovi stanovalki Mariji Ošlovnik, ki je praznovala 100. rojstni dan. Ob tej priložnosti so ji pred domom  pripravili manjše praznovanje z gosti in njenimi dragimi.

Gospa Ošlovnik, najstarejša Dravograjčanka je kljub častitljivim letom po srcu mlada, zelo zgovorna vesela dobre družbe.

Marica, kot ji pravijo domači in njeni prijatelji je vedno nasmejana, zgovorna in prijazna, v dom pa se je preselila pred tremi leti. “Ko sem se “porumplala”, so me pa sem dali“, je povedala in dodala, da se v domu dobro počuti. Čeprav je na invalidskem vozičku pravi, da zanjo to ni prevelika ovira, saj še skoraj vse zmore sama, pomoč pa ji nudijo tudi vsi zaposleni v domu. Pravi, da se zelo dobro razume z vsemi zaposlenimi v domu ter tudi z njenimi sostanovalci.

Rada se udeležuje prireditev, obiskuje pevske vaje, vsak dan pa hodi tudi v delovno terapijo, kjer ji čas krajšajo sostanovalci in animatorka Mira. Vsako leto v domu priredijo modno revijo, katere se gospa Ošlovnik z vesljem udeleži.

Marica rada podeli tudi kakšen pameten nasvet in pove tudi kaj iz svoje mladosti. Pravi, da ji je življenje v domu zelo všeč, saj ji nikoli ni dolgčas.

Gospe Ošlovnik želimo še veliko zdravja in dobrega počutja tudi iz našega uredništva.

VIR: Koroški dom starostnikov