Najprej dež, v sredo ponovno sneg. Nevarnost snežnih plazov močno povišana

Zaradi odjuge in večje količine dežja se bo predvsem na območju Julijskih Alp ter zahodnih in osrednjih Karavank jutri povečala nevarnost snežnih plazov. Posamezni plazovi bodo lahko segli tudi do dna dolin, opozarjajo na spletnih straneh Agencije RS za okolje.
snežni plaz Pixabay

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v drugem delu noči na zahodu začelo deževati, ob morju bo zjutraj začel pihati jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v zatišnih legah severne Slovenije okoli 3, drugod od 6 do 11 °C.

V nedeljo bo oblačno. Dež se bo čez dan razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 9 do 15 °C.

Obeti

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo ponekod še deževalo. Jugozahodnik bo dopoldne ponehal. V torek bo hladneje. Nekaj sonca bo na Primorskem, drugod pa bo oblačno in predvsem v južni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. V sredo zjutraj se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan širile v notranjost Slovenije. Meja sneženja bo med 800 in 1100 m nadmorske višine.

Vremenska slika

Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se pomika čez zahodno Sredozemlje proti Italiji. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

V nedeljo bo v krajih vzhodno od nas večji del dneva suho. Drugod bo oblačno in deževno. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Vir: ARSO

Preberi še:  Slovenjgraški športniki ob dnevu Zemlje posadili lipo

prijavi se

prijavi se v svoj račun