Search
Close this search box.

Najmlajši iz vrtca Mežica so se razveselili prenovljenega dvorišča (FOTO)

Danes so v Mežici namenu predali prenovljeno vrtčevsko dvorišče.

Vrtec Mežica je bogatejši za novo dvorišče, ki so se ga danes razveselili predvsem najmlajši. Invensticijo je financiralo Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev za Sanacijo zgornje Mežiške doline. Naročnik del pa je bila Občina Mežica.

Na krajši slovesnosti, ki so jo pripravili pred vrtcem, je prisotne najprej pozdravila pomočnica ravnatelja vrtca pri OŠ Mežica, Romana Šepul, mag.. V krajšem programu so sodelovali otroci vrtca, ki so se po končani prireditvi posladkali s pečenim kostanjem. Dvorišče je v uporabo predal župan Dušan Krebel.

Dogodka so se udeležili tudi direktor občinske uprave Blaž Šaloven, ki je sanacijo koordiniral, predstavnik izvajalca PRO-GRAPLAST d.o.o., projektant Robert Lenart ter predstavnik NIJZ-ja Matej Ivartnik in nekateri zunanji sodelavci vrtca. Najmlajši pa so uživali ob plesu, petju in igranju.

Kot je za Koroške Novice pojasnila pomočnica ravnatelja vrtca pri OŠ Mežica so letos preuredili in obnovili en del vrtčevskega dvorišča. “Na delu dvorišča, ki je namenjeno igri otrok prvega starostnega obdobja, je izvajalec zamenjal celotno zemljino, položil novo travno rušo, odstranil dotrajan peskovnik ter prestavil igrala in pod igrali namestil mehke talne plošče z robovi, ki niso ostri.”

Prav tako so po besedah Šepulove uredili klančino za izhod na dvorišče in dovod pitne vode. Pri vhodih v vrtec je bila prirejena višina vhoda, zamenjane pohodne plošče in tlakovci ter del zemljine. Vrednost investicije znaša 35.000 eur.

“Hvaležni smo za to pridobitev in veseli, da se bodo naši otroci igrali na varnih in čistih tleh,” je še dodala Šepulova.

Dogodki

Danes so v Mežici namenu predali prenovljeno vrtčevsko dvorišče.