Search
Close this search box.

Najlepša vrtova sta v Črni in v Dravogradu

Po mnenju Vrtnega centra Kalia sta prva dva izmed najlepših vrtov ravno na Koroškem in sicer v Črni ter v Dravogradu.

Prvo mesto na tekmovanju za najlepši vrt je vrt, ki so ga poimenovali Harmonični vrt z ribnikom v Črni na Koroškem.

Vrtni center Kalia z velikim navdušenjem predstavljam zmagovalca letošnjega tekmovanja za najlepši vrt. To je čudovit vrt gospoda Ivana Vidovška iz Črne na Koroškem, ki je očaral žirijo s svojo raznolikostjo, barvitostjo in harmonijo.

Gospod Vidovšek je pravi mojster vrtnarjenja, saj je večino cvetlic, ki krasijo njegov vrt, vzgojil sam iz potaknjencev, ki jih je našel v naravi. Nekatere cvetlice so potrebovale kar 12 let, da so zacvetele tako lepo.

Na njegovem vrtu rastejo različne cvetlice, zelišča in grmovnice, ki ustvarjajo pisano paleto odtenkov in vonjav. V srcu vrta se skriva tudi ljubek ribnik z ribicami, ki dodaja vrtu svežino in živahnost. Z vrta se odpira čudovit razgled na gore in reko, ki nežno šumi ob robu vrta. Občutek je res čaroben in nepozaben.

“Lahko rečemo, da je vrt gospoda Vidovška kot mali raj na zemlji in si resnično zasluži naše občudovanje in spoštovanje. Iskreno mu čestitamo za njegovo ustvarjalnost, prijaznost in trud ter se mu toplo zahvaljujemo za kavico in prijeten klepet,” so zapisali na Facebook strani Vrtnega centra Kalia.

Drugo mesto po mnenju žirije je osvojil vrt z naslovom Zelena oaza v Dravogradu.

Vrt je v last gospoda Zvonka in gospe Klavdije Uršnik iz Dravograda. Njihov vrt je prava zelena oaza, ki se razprostira na približno 5000 m2 in ponuja raznolikost rastlin in okrasnih elementov. Vrt je zasnovan tako, da vsaka njegova stran ponuja drugačen pogled in doživetje.

Na eni strani lahko občudujemo lesene poti, ki vodijo do bogatega zelenjavnega vrta z urejenimi gredicami, na drugi strani pa se nam odpira pogled na cvetlične vrtove z različnimi vrstami cvetja, med katerimi so nekatere zelo redke in eksotične. Vrt je popestren tudi z majhnimi okraski, ki dodajajo šarm, lepo stekleno terasico, sadnim drevjem in drugimi rastlinami.

Posebej nas je navdušilo dejstvo, da zakonca Uršnik sama skrbita za svoj vrt. Zahvaljujemo se jima za gostoljubnost in za slastne žgance s smetano. Bilo nam je v veliko veselje in upamo, da se bomo kmalu spet srečali na vrtu,” so zapisali na Facebook strani Vrtnega centra Kalia.

Vir: FB Vrtni center Kalia

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Anastasia
Anastasia
7 mesecev nazaj

Cestitke!!

Dogodki

Po mnenju Vrtnega centra Kalia sta prva dva izmed najlepših vrtov ravno na Koroškem in sicer v Črni ter v Dravogradu.