Najemniki biološkega bazena v Radljah v novo sezono optimistično. Občina med počitnicami zagotovila brezplačne karte za osnovnošolce

Ob obilici lepega vremena v teh dneh so v petek v Radljah ob Dravi odprli tamkajšnji vodni park, v središču katerega je biološki bazen. Najemnik infrastrukture, Tadej Kuzmič iz podjetja Partner, v novo sezono gleda optimistično, rezervacije za glamping hiške se polnijo, prav tako za hostel v središču mesta, kjer se pogosto ustavijo kolesarji.
vodni_park_radlje_ob_dravi

Vodni park Radlje je Občina Radlje ob Dravi s pomočjo evropskih sredstev uredila v naravnem okolju v bližini reke Drave in ribnika Reš. Njegova posebnost je biološki bazen, v katerem kakovost vode vzdržujejo na naraven način, brez uporabe kemikalij, le s posebnimi rastlinami, posajenimi ob robu, in s sistemom pretakanja vode. Vodni park so odprli avgusta 2014, od leta 2019 pa ima infrastrukturo v najemu podjetje Partner.

Lanska sezona v vodnem parku je bila dobra, tudi zaradi koriščenja turističnih bonov v nastanitvah, kar je “rešilo sezono”, je za STA ocenil prokurist družbe Partner Kuzmič. Upa, da omejitve, vezane na epidemijo, ne bodo odvrnile potencialnih obiskovalcev, in da se bodo ljudje ponovno začeli družiti.

Letos večjih novosti v vodnem parku zaradi negotovosti ob epidemiji niso uvajali, prav tako niso širili števila glamping hišk. Tako da so obiskovalcem na voljo štiri hiške za skupno 16 oseb. In če je prejšnja leta hiške najemalo veliko tujcev, so bili lani to domači gostje, ki se nekateri letos tudi vračajo, je povedal Kuzmič.

V neposredni bližini vodnega parka so tudi ribnik, travnato igrišče in igrišče za odbojko na mivki, prav tako sta v bližini tudi možnost kampiranja in postajališče za avtodome. Urejenih parcel za avtodome z neposrednim dostopom do elektrike je 13, poleg tega pa lahko na bližnjem travnatem območju sprejmejo še več avtodomov.

Tudi letos je Občina Radlje ob Dravi za kopanje v radeljskem vodnem parku med počitnicami zagotovila brezplačne karte za osnovnošolce iz občine, ki jih ti lahko koristijo med tednom od ponedeljka do petka.

Podjetje Partner je tudi najemnik hostla v središču Radelj ob Dravi, kjer po Kuzmičevih besedah veliko prenočujejo kolesarji, ki kolesarijo po Dravski kolesarski poti. Ta poteka skozi občino Radlje, tudi mimo vodnega parka.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.