Search
Close this search box.

Najboljše neretvanske mandarine na Koroško dostavlja Mami Hobotnica

Odkrili smo podjetnico, ki osvaja Slovenijo z najboljšimi mandarinami iz doline reke Neretve in drugimi dobrotami slovenskih ponudnikov. Ni pozabila na Korošce – k nam dostavlja vsakih štirinajst dni.

Martina Zupanc Lah je podjetnica iz Dolenjske, ki deluje pod imenom Mami Hobotnica. V času uvajanja hrane svojima otrokoma je spoznala pomen lokalne in sezonske hrane, zdaj pa o tem izobražuje druge starše, ter nam omogoča dostop do najboljše ponudbe prehranskih izdelkov.

Kot sama pove, se je njena podjetniška pot začela z mandarinami: »Sin je imel zelo hudo alergijo na citruse. Kot smo kasneje ugotovili, ni bil alergičen na mandarine kot take, ampak na vse kemikalije, s katerimi so obdelane. Ko smo odkrili neškropljene mandarine iz doline reke Neretve, jih je lahko pojedel neomejeno in ni imel nikakršnih težav.« Odločila se je, da dostop do tega odličnega sadja omogoči tudi drugim in začela z dostavami po celotni Sloveniji.

Martina redno širi ponudbo in v prihodnosti je pričakovati, da bomo na enem mestu dobili še več kvalitetnih pridelkov. Foto: Ustvari spomin.

BOLJ SOČNE IN OKUSNE MANDARINE

»Posebnost tega sadja je, da ni kemično obdelano, dozori na drevesih in je sveže pripeljano v Slovenijo. Mandarine, ki jih kupujete v trgovinah, so obrane zelene, že v septembru, nato pa so zaplinjene v komorah, vsebujejo velike količine raznoraznih snovi, zaradi katerih lupina ni užitna. In kot vemo – kar je na lupini, gre tudi v sadež. Če ne prej, pa takrat, ko jih lupimo. Naše mandarine so škropljene samo pred odprtjem cvetov, kasneje nič več, zato je užitna tudi lupina. Predvsem pa imajo boljši okus,« nam razloži Martina.

MANDARINE SO NA VOLJO OD OKTOBRA DO JANUARJA

Ste vedeli, da obstaja več sort mandarin, in da dozorevajo postopno tekom sezone? Martina nam je razložila, da so vedno bolj sladke: »Hladnejše kot so noči v dolini reke Neretve, slajše so mandarine in bolj oranžna je njihova lupina. So brez pešk.« Tudi limone so na voljo od oktobra do januarja: »Imajo mnogo več soka kot trgovinske, navdušuje pa tudi okus. Podobno kot pri mandarinah – okus je pristnejši in marsikdo pove, da boljših še ni jedel.« V novembru pričakujejo še grenivke, v decembru pa dozorijo pomaranče in klementine.

Letos se je pri Martini zaposlil mož Mirko in prevzel večji del dostav. Stranke navdušuje s svojo prijaznostjo. Foto: osebni arhiv.

DOSTAVLJAJO TUDI NA KOROŠKO

Na Koroško pridejo ob sredah na štirinajst dni. Naslednja dostava bo v sredo, 8. novembra. Ustavijo v Radljah ob Dravi (14.15-14.30), Dravogradu (15.00-15.15), Ravnah (15.45-16.00), Slovenj Gradcu (16.30-16.45), Velenju (17.45-18.00).

NAROČILA MANDARIN IN DRUGIH DOBROT PREKO SPLETNE TRGOVINE

Kot nam razloži Martina, naročila zbirajo preko spletne trgovine na www.mamihobotnica.si. »Izberete želene izdelke in v zadnjem koraku, kjer vpišete svoje podatke, izberete še kraj prevzema. En dan pred organizirano dostavo pošljemo e-mail s podrobnimi informacijami glede dostave, med drugim točno lokacijo, kjer imamo prevzemno mesto. Plačilo je možno z gotovino ob prevzemu ali takoj ob naročilu (s kartico ali kot nakazilo na TRR).«

Martina Zupanc Lah je med desetimi podjetnicami, ki so bile uvrščene v letošnji program Empowering Women in Agrifood (EWA) za razvoj podjetniških idej v agroživilskem sektorju. Foto: Ustvari spomin.

POLEG SADJA Z NERETVE TUDI DRUGE DOBROTE

Martina zase pravi, da je zelo pozorna na to, iz kje pride hrana, ki jo da na krožnik. In le tisto, kar je dovolj dobro za njeno družino, je dovolj dobro tudi za njene stranke. Letos so razširili ponudbo, se povezali s slovenskimi ponudniki in zdaj poleg sadja z Neretve dostavljajo tudi moke, testenine, gojene gobe, ekološko zelenjavo, nesegreti med, jabolčni čips, krhlje, sok in kis, ter veganske slaščice.

OB NAROČILU NAD 20 EUR PODARJA E-KNJIGO

Za naše bralce je pripravila posebno ponudbo: ob naročilu nad 20 EUR v opombe napišite KOROŠKA in Martina vam podari e-knjigo Štirje letni časi na krožniku – za vso družino (v vrednosti 13 EUR), v kateri najdete usmeritve za sezonsko prehranjevanje.

Pod blagovno znamko Mami Hobotnica združuje zanesljive ponudnike kvalitetnih pridelkov, je pa tudi avtorica spletnega programa za sproščeno uvajanje hrane dojenčkom in e-knjige Štirje letni časi na krožniku – za vso družino.
3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Nadja
Nadja
5 mesecev nazaj

Kupila gobe resasti bradovec. Fantastično. Ni kaj. Priporočam.

Hjzdg
Hjzdg
5 mesecev nazaj

Omg te iz Neretve so ravno odpoklicane zaradi pesticidov. V trgovini to umaknejo iz prodaje pri tej hobotnici pa ni nic pregledano

Grega
Grega
5 mesecev nazaj

Ma poznam inšpektorja dva že vrsto let .
Pijan na delovnem mestu že vrsto let Nikomur nič in če si že na delavnem mestu pijan se ne čudim da letijo vsa živila na seznam odpoklicanih živil.
Saj jim tako ostane dovolj za žganje snopsa na črno
Alkohol še Nije na seznamu prepovedanih živil

Dogodki

Odkrili smo podjetnico, ki osvaja Slovenijo z najboljšimi mandarinami iz doline reke Neretve in drugimi dobrotami slovenskih ponudnikov. Ni pozabila na Korošce – k nam dostavlja vsakih štirinajst dni.