Search
Close this search box.

Naja s sredstvi, zbranimi s prodajo zapestnic, razveselila PGD Prevalje

Mlada Naja je na Prevaljah s prodajo zapestnic zbirala prostovoljne prispevke za gasilce.

V dneh, ko se Koroška sooča s posledicami apokaliptičnih poplav in sanacijo škode, ki ji kar ni videti konca, se še bolj izrazito kaže dobrosrčnost, humanitarnost in dobrodelnost Korošcev, ki nesebično pomagajo drug drugemu.

Ena izmed zgodb navdiha zagotovo prihaja s Prevalj, kjer se je deklica Naja odločila pomagati prostovoljnemu gasilskemu društvu. S prodajo zapestnic, ki jih je v zameno za prostovoljne prispevke ponudila mimoidočim pred gostinskim lokalom na Prevaljah, je zbirala sredstva za pomoč pri nakupu in nadomestitvi uničene opreme, ki jo gasilci na Prevaljah nujno potrebujejo za nemoteno delovanje in nadaljnjo pomoč sokrajanom. Veliko opreme je bilo namreč uničene med intervencijami ob poplavah na začetku meseca.

Po nekaj dneh je danes, 19. avgusta 2023, Naja predala ves izkupiček od prodanih zapestnic gasilcem na Prevaljah. Zbrala in donirala je neverjetnih 1396,88 €, katerih so se gasilci še kako razveselili. Na svojem Facebook profilu Gasilci Prevalje so zapisali: ” Iskreno smo zelo srečni in veseli in polni novega zagona, da smo na pravi poti in, da vsi občani tudi najmlajši prepoznate našo požrtvovalnost. S takšnimi zadevami nas ženete iz dneva v dan! ”

Vir: FB Gasilci Prevalje

Dogodki

Mlada Naja je na Prevaljah s prodajo zapestnic zbirala prostovoljne prispevke za gasilce.