Search
Close this search box.

Naj vas navduši Turistična kmetija Toplak

Turistična kmetija Toplak, ki se nahaja v osrčju Slovenskih goric, vas bo zagotovo navdušila, saj se pri njih najde za vsakogar nekaj.

Turistična kmetija Toplak se nahaja le streljaj od Ptuja, našli jih boste namreč v osrčju Slovenskih goric na gričku nad centrom Juršincev.

Svoje prve goste so na Turistični kmetiji Toplak začeli sprejemati že leta 1979, ko sta Marta in Simon Toplak, navezana na domačo zemljo, ki so jo negovale pridne roke več generacij njihove družine, prvič ponudila sadove svoje kmetije tudi svojim gostom.

In tako je še vse do danes, le da se njihova ponudba na kmetiji še nekoliko razširila in se zdaj pri njih najde nekaj za čisto vsakega obiskovalca. Goste sprejemajo vse leto, ob raznih priložnostih vam na domačiji postrežejo z domačim narezkom iz tünke, klobasami, zaseko, sirom, domačim kruhom, lahko pa si privoščite tudi kaj na žlico, zagotovo vas bodo navdušile prleške jedi, kot sto prleški pisker in kisla juha, razvajali pa vas bodo tudi z domačimi kosili in večerjami.

Za vse tiste, ki pa ne uživajo zgolj v polnih želodčkih, ampak jih zanima tudi priprava okusnih dobrot, imajo na Turistični kmetiji Toplak prav poseben kotiček – gospodinjski dom po vzoru Sv. Marte, zavetnice gostoljubnih gospodinjstev. Gospodinjski dom Turistične kmetije Toplak tako predstavlja izobraževalni center, ki služi ženskam pri spoznavanju svoje ženskosti in osebni rasti. V njem si lahko ogledate stalno kulinarično razstavo in prisluhnete bistvu prisrčne gostoljubnosti doma. Spoznate lahko delo in življenje gospodinje, poslanstvo ženske kot hraniteljice in vzgojiteljice družine pod temo “Ljubezniva gospodinja, lepo dom srce družine”. Tukaj si lahko ogledate tudi stalno razstavo prleških sladic – gibanice, kvasenice in štrudlja.

Prav tako pa so zelo ponosni na svoja vina in svojim obiskovalcev ponujajo voden obisk vinske kleti in degustacijo vin.

Poleg vina in odlične hrane, pa so ponosni tudi na svoje žgane izdelke, sokove, med, sadje, zelišča, peciva in jogurte, ki jih imajo prav tako v stalni ponudbi.

Vsi tisti, ki radi tudi kaj doživite, lahko na Turistični kmetiji Toplak izveste marsikaj novega, poleg znanja o vinarstvu, domači kulinariki in okoliški naravi, vas podučijo tudi o trsničarstvu, ki ima na njihovi domačiji že kar stoletno tradicijo. Ker pa je tradicionalno znanje dobro izboljšati še s pomočjo moderne tehnologije, lahko na kmetiji pridelajo visokokvalitetne sadike trsnih cepljenk.

Tisti bolj aktivni pa se lahko iz Turistične kmetije Toplak odpravite po pohodnih in planinskih poteh, ali pa se s kolesi odpravite po Slovenskih goricah. Prav tako si lahko v okoliških muzejih, ki se nahajajo v bližini kmetije, ogledate muzej dediščine kraljic, ki pa se lahko predstavi tudi na sami kmetiji.

Ker pa se po napornih izletih, dobri hrani in rujni kapljici prileže počitek, vam na Turistični kmetiji Toplak ponujajo tudi prenočišča. Gostje imajo na razpolago 8 sob, med njimi tudi družinske. Poleg sob pa gostom ponujajo tudi namestitev v apartmajski hiši s petimi posteljami, ki je v bližini domačije, sredi narave in je namenjena družinam oziroma skupinam, ki si želijo malo več zasebnosti. Vse sobe so poimenovane po dediščini kraja in prestavljajo značilnosti Slovenskih goric, s simboliko kraljic jeseni.

Vse ostale informacije o njihovi ponudbi pa lahko najdete na njihovi spletni strani, kjer si lahko privoščite tudi virtualni sprehod po njihovi kmetiji.  

Turistično kmetijo Toplak boste našli na naslovu Juršinci 21, 2256 Juršinci.

Prav tako so vedno dosegljivi za vsa vprašanja na telefonski številki: 00386 (0)2 758 00 51,

ali 051 621 496, ter preko e-pošte: marta.toplak@siol.net.

Na Turistični kmetiji Toplak boste zagotovo našli nekaj zase, zato si le privoščite oddih in jih obiščite v neokrnjeni naravi sredi Slovenskih goric.

Dogodki

Turistična kmetija Toplak, ki se nahaja v osrčju Slovenskih goric, vas bo zagotovo navdušila, saj se pri njih najde za vsakogar nekaj.