Search
Close this search box.

Nagradna igra: v sodelovanju s KD Pliberk podarjamo 6 vstopnic za komedijo Danes bomo tiči

V Vogrčah pri Pliberku bodo zopet uprizorili igro na prostem. Z malo sreče si lahko v naši nagradni igri priskrbite brezplačne vstopnice za komedijo Danes bomo tiči, ki jo bodo predstavili. Tri brezplačne vstopnice bomo podarili za termin 13. 7. 2019 in tri vstopnice za termin 20. 7. 2019.

Predstave na prostem so v Vogrčah v zadnjih desetletjih postale prava kulturna tradicija, ki med seboj povezuje vaščane, prijatelje ter gledališča daleč naokoli.

Uspešnica, ki se v Vogrčah odvija že od leta 1999 naprej v dvoletnih, včasih pa tudi triletnih presledkih, se letos nadaljuje že z deseto uprizoritvijo na idilčnem kraju pred vogrškim farovžem.

Letos so se društvenice in društveniki iz Katoliškega prosvetnega društva za Vogrče in okolico odločili, da v režiji Alenke Hain uprizorijo znano Nestroyevo komedijo Danes bomo tiči (Einen Jux will er sich machen).


Komedija se ne dogaja na Dunaju in v njegovi okolici, temveč sta kraj dogajanja Vogrče in mesto Celovec. Igra je zabavna in pripoveduje zgodbo o trgovcu, ki se poda na poda v Celovec na ženitvene oglede. V odsotnosti pa prepusti svojo trgovino prvemu poslovodji in njegovemu pomočniku. Ker pa njima v trgovini postane dolgčas, se tudi ona dva podata v Celovec, v lov na pustolovščine. Stvari pa se začnejo zapletati, ko v mestu srečata šefa.


Igra vsebuje vse elemente klasične komedije, pri čemer seveda ne manjka ljubezni, ljubezenskih zapletov, preprečevanja zaroke ipd. Za smeh bo torej poskrbljeno. Kako pa se zgodba konča, si lahko ogledate sami.

Premiera v Vogrčah bo 12. 7. 2019 ob 21. uri. Sledijo pa ponovitve: 13. 7. 2019, 14. 7. 2019 ter 19. 7. 2019, 20. 7. 2019 in 21. 7. 2019. Pričetek bo vsakič ob 21. uri.


Cena vstopnice za odraslega je 18€, za otroke do 10 let pa je ogled brezplačen. Karte lahko rezervirate TUKAJ, v predprodaji pa jih lahko kupite: Posojilnice Bank v Podjuni in Celovcu, Kulturni dom Pliberk, Knjigarna Haček, Mohorjeva knjigarna, Krščanska kulturna zveza, društveniki KKD Vogrče in okolica. Z malo sreče pa lahko vstopnice brezplačno dobite v naši nagradni igri na Facebook strani Koroških novic: v sodelovanju s Kulturnim domom Pliberk bomo podarili 3 vstopnice za termin 13. 7. 2019 in 3 vstopnice za 20. 7. 2019. Ne zamudite!

Dogodki