Search
Close this search box.

Nagrada Startup SAŠA regije 2020 ekipi “Lačen kot pes”

V četrtek, so v Podjetniškem centru Standard v Velenju, slavnostno zaključili že 5. Podjetniški trampolin.

Gre za šesttedenski program SAŠA inkubatorja, ki ekipam omogoča razvoj  od ideje do prodaje v šestih tednih. Kot so pojasnili organizatorji so izmed 26-ih prijavljenih podjetniških ekip, izbrali 15 tistih, ki so v času, “ko so vsi stopili na zavoro in smo imeli občutek, da je svet skoraj obstal, stopile iz okvirjev in  6 tednov gradile svoje ideje ob pomoči vrhunskih strokovnjakov iz prakse.”

Izbrali so 6 najboljših, ki so se na zaključnemu dogodku premierno predstavile pred potencialnimi investitorji, podjetniki in gledalci, ki so nas jih v živo spremljali na spletu.

Startup SAŠA regije 2020 je izbiralo 10 investitorjev in 136 prisotnih gledalcev. Prepričala jih je ekipa »Lečen kot pes«. Urška Šilc prihaja iz družinskega podjetja Šili, kjer izdelujejo domače testenine. Ko je njihova psička Ajka zbolela zaradi uničenega prebavnega trakta, so iskali primerno hrano in se je rodila ideja o razvoju zdravih pasjih testenin, ki so jih razvili v sodelovanju z veterinarji. Njihove testenine so popolnoma prilagojene pasjemu prebavnemu traktu in služijo predvsem kot dietna hrana za bolne pse, zdravim psom pa predstavljajo možnost bolj variabilnih zdravih pasjih obrokov.

Urška Šilc (Lačen kot pes): “Celotna izkušnja Podjetniškega trampolina je bila zame izjemna! Dva meseca smo trdo delali, karantena za nas praktično ni obstajala. Z včerajšnjo zmago smo dobili naziv, ki za nas pomeni potrditev dobrega dela ter večjo kredibilnost in konkurenčnost na trgu. Zame pa je resnična zmaga ta, da sem imela priložnost naš projekt predstaviti investitorjem ter 6 tednov delati s strokovnjaki iz različnih podjetniških področij. Največja zahvala gre ekipi mentorjev iz SAŠA inkubatorja, ki so dihali z nami in vsako minuto svojega časa namenili temu, da smo naredil še večji napredek na naših projektih. Slovenija, be ready, ekipa Lačen kot pes zavzema trg!

NAJBOLJŠE EKIPE TRAMPOLINA 2020

Na zaključnem dogodku se je predstavilo še 5 Startup ekip.

Tara Drev in njen SIMPLANER

Dizajnerski rokovnik, ki združuje prednosti fizičnega produkta in tehnologije, saj lahko na določenih straneh znotraj Simplanerja vzpostavimo interakcijo z mobilnim telefonom. To je le prvi korak k prepletu analognega z digitalnim, ki bi ga rada uresničila v prihajajočih letih.

Dragana Nunić, Predrag Nunić in njuna KROFETERIJA

Krofeterija je franšiza trgovin z estetsko dovršenimi krofi, ki burijo domišljijo tudi najbolj zahtevnih sladokuscev. Nastala je iz ljubezni do sladkega zadovoljstva in želje, da osnovo krofa nadgradijo v umetniško delo z eksplozijo okusov. 

Nastja Zajc, Azra Mujaković in KUBO

Lesena otroška gredica, ki jo odlikuje sodoben, multifunkcionalen dizajn, je namenjena mamicam, ki podpirajo inovativen način igre. Skozi igro otrokom pomaga krepiti senzorične sposobnosti in jim pomaga priti do znanj, pomembnih za življenje.

Luka Vitanc, Jaka Rizmal in njun MEMOO

Memoo je nov način razmišljanja. Živeti življenje, kreirati momente in jih zajemati s pomočjo aplikacije. Namesto 153 digitalnih, imejmo raje 18 fizičnih fotografij, ki nam nekaj pomenijo.

Ana Balič, Rebeka Očko in TAPRAVA STVAR

TAprava stvar so kartice veščin, ki vlogo starša spremenijo v učitelja življenja.  S tehnikami, ki so znanstveno podprte otroci na igriv in zanimiv način pridobijo znanje za življenje in urijo svoje veščine, ter tako postanejo samostojni in suvereni upravljavci svojega življenja.

VIR: Evegreen

Več iz istega kraja