Nad Slovenijo mrzla zračna gmota, ponekod močan tudi veter

Nad Slovenijo se tudi danes zadržuje mrzel zrak. Na Kredarici je bilo tako ob 8. uri minus 24 stopinj Celzija, severozahodni veter pa je v sunkih dosegal skoraj 70 kilometrov na uro. Mrzlo je tudi jutro po nižinah, vremenoslovci pa danes opozarjajo na močno burjo, ki lahko na Primorskem v sunkih doseže od 100 do 120 kilometrov na uro.
zima

Tudi na Policijski upravi Kranj ob lepem vremenu opozarjajo na zelo nizke temperature v gorah. Vse, ki bi se vseeno odločili za obisk gora, pozivajo k odgovornemu gibanju in ustrezni opremi, bodisi peš bodisi na turni smuki. Turni smučarji naj tako izvajajo teste stabilnosti snežne odeje in prekinejo vzpon, če razmere niso ustrezne. Splošna nevarnost proženja snežnih plazov do 1800 metrov je namreč tretje stopnje, naj to mejo pa je nevarnost velika, četrte stopnje.

V Ratečah je bilo ob 8. uri minus 14 stopinj, v Slovenj Gradcu in Celju minus 10, drugod po Sloveniji pa nekje od minus dve do minus devet stopinj Celzija.

Danes bo po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje pretežno jasno, predvsem v vzhodni polovici Slovenije pa sredi dneva in popoldne tudi spremenljivo oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter. Sunki burje na Primorskem lahko na izpostavljenih mestih dosežejo hitrost med 100 in 120 kilometrov na uro.

Najvišje dnevne temperature bodo od minus pet do minus ene stopinje, na Goriškem in ob morju okoli dve stopinji Celzija.

Ponoči bo v vzhodni polovici Slovenije pretežno oblačno, na Kočevskem in v Beli krajini lahko občasno naletava sneg. Drugod bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo začela slabeti. Najnižje jutranje temperature bodo v nedeljo od minus 11 do minus pet stopinj, v alpskih dolinah do minus 16, ob morju malo pod ničlo.

Jutri bo pretežno jasno, pihal bo severni do severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo še naprej slabela. Najvišje dnevne temperature bodo že malo višje, od minus dve do štiri stopinje, na Primorskem okoli sedem.

V ponedeljek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom, zvečer se bo zmerno pooblačilo. V torek bo zmerno do pretežno oblačno. Mraz bo popustil in, kot kaže danes, bodo v nadaljevanju tedna nato temperature čez dan precej višje, jutra pa bodo še hladna.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije