Search
Close this search box.

Na VSŠ Slovenj Gradec je potekalo srečanje z delodajalci, mentorji praktičnega izobraževanja, študenti in predavatelji

V sredo, 18. oktobra 2023, se je na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec odvil dogodek "Srečanje z delodajalci, mentorji praktičnega izobraževanja, študenti in predavatelji".

Dogodek z naslovom  “Srečanje z delodajalci, mentorji praktičnega izobraževanja, študenti in predavatelji” je potekal v sredo, 18. oktobra 2023, na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, namenjen pa je bil povezovanju, navezovanju stikov in izmenjavi izkušenj. Hkrati pa je bila to tudi priložnost za srečanje z drugimi organizacijami iz okolja v katerem šola deluje.

Dogajanje se je pričelo s sprejemom v sproščenem vzdušju ter medsebojnem spoznavanju udeležencev dogodka.

Po uvodnem pozdravu ravnateljice Višje strokovne šole Slovenj Gradec, mag. Janje Razgoršek, je navzoče nagovorila podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, gospa Martina Šisernik. Poudarila je pomen povezovanja med lokalno skupnostjo, izobraževalnimi institucijami in gospodarstvom ter izrazila podporo takšnim iniciativam.

Sledila je osrednja točka dogodka – predstavitev dejavnosti podjetij. Z izjemno zanimivimi in navdihujočimi predstavitvami so se študentom in ostalim prisotnim prestavila podjetja: Hisense Gorenje Europe d. o. o., 3Line d. o. o., Cablex-M d. o. o., GoSMIT R&D d. o. o., KOPA d. d., SIJ Metal Ravne d. o. o., Stroka Produkt d. o. o. in Troia d. o. o.

Med odmorom so za okusno pogostitev poskrbeli dijaki gostinske smeri Srednje šole Slovenj Gradec in Muta skupaj z mentoricama.

V drugem delu srečanja so slišali še zanimive in poučne predstavite o pomenu sprejemanja tujih študentov na prakso ter pridobivanju izkušenj v tujini, možnostih sodelovanja in povezovanja Zavoda RS  za šolstvo z višjimi strokovnimi šolami in gospodarstvom, podpornem okolju Skupnosti Višjih strokovnih šol, ki jih ta nudi višjim strokovnim šolam ter vlogi in pomenu Svetovalnega središča za izobraževanje odraslih @Mocis v vseživljenjskem učenju.

Na Višji strokovni Šoli Slovenj Gradec so prepričani, da tovrstni dogodki poglabljajo povezave med šolo, podjetji ter organizacijami v lokalnem okolju. Vzpostavljanje novih stikov in negovanje že vzpostavljenih je ključno za uspešno pripravo študentov na izzive sodobnega delovnega okolja in dogodek, ki se je odvil na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, to zagotovo potrjuje.

Besedilo: Jožica Ovčjak, VSŠ Slovenj Gradec

Dogodki

V sredo, 18. oktobra 2023, se je na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec odvil dogodek "Srečanje z delodajalci, mentorji praktičnega izobraževanja, študenti in predavatelji".