Na Vranskem za večjo varnost vožnje in dela s traktorji

Zveza slovenske podeželske mladine v želji po večji varnosti na podeželju danes med 12. in 14. uro na Centru varne vožnje Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) na Vranskem skupaj z Zavarovalnico Triglav in AMZS organizira dogodek NeVARNO s traktorjem. Namenjen je večji varnosti vožnje in dela s traktorji.

Na poljih, njivah, v nasadih in sadovnjakih je vedno veliko dela, pri čemer sta varna vožnja in rokovanje s traktorji in traktorskimi priključki zelo pomembna, so poudarili v Zvezi slovenske podeželske mladine.

Na brezplačnem dogodku bodo na poligonu prikazali zaviranje na spolzki podlagi, parkiranje s priključki in vzvratno vožnjo s pripeto prikolico. Prav tako bodo predstavili spretnostno vožnjo, testiranje novih tehnologij na traktorjih in pomen pnevmatik. Poleg tega bodo vključili sadjarski in vinogradniški program.

Med spremljevalnimi aktivnostmi, ki jih bodo izvajali na poligonu ali zunaj njega, so omenili prvo pomoč in napotke v primeru nesreče, simulator vožnje s kosilnico, prevračalnik in vsebine o tem, kaj zavarovati in zakaj.

Dogodki