Search
Close this search box.

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta sprejeli zmagovalce tekmovanja Sloveniaskills

Na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta so se zbrali vsi dijaki lesarskih programov, da bi med seboj pozdravili zmagovalca olimpijade poklicev, ki se je sicer odvijala 25. in 26. januarja v sklopu sejma Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na tem tekmovanju še nikoli niso zmagali, leta 2010 so bili drugi, ko je ekipa lesarjev iz Slovenije tudi na Euroskills v Lizboni na Portugalskem osvojila trikratno srebro.

Od tedaj se je tekmovanje spremenilo iz ekipne izdelave izdelka na izdelek za vsako področje posebej.

Jernej Poročnik, zmagovalec pri pohištvenem mizarju se je vrnil v šolo prejšnji teden, saj je bil za 6 tednov na praksi v podjetju. Pri stavbnem mizarju pa je zmagal dijak Tadej Kalajžič, ki se bo septembra udeležil mednarodnega tekmovanja Euroskills v Budimpešti. Pogoj za udeležbo je starost tekmovalca od 18 do 25 let. Jernej je vzoren dijak, ki obiskuje drugi letnik programa mizar.
Ker je nadarjen, a star komaj 17 let, sem ga nagovoril k sodelovanju, da bi bil bolj pripravljen na Euroskills 2020, ki bo v našem bližnjem Gradcu. Pridno sva trenirala marsikateri dan tudi do večera. Pa nas je Jernej resnično presenetil že sedaj in zmagal v konkurenci starejših mizarjev in študentov. Zaradi njegove mladosti se bo Euroskillsa udeležil drugouvrščeni tekmovalec iz Škofje Loke.
Tadej pa je zaoral novo poglavje svojega življenja. Zmaga na Sloveniaskills je kvalifikacija za Euroskills, kjer je potrebno veliko resnega, natančnega in vztrajnega dela.
“Kljub pomislekom, ki jih ima Tadej, sem kot somentor in sodnik zelo vesel, da je voljan zagrabiti to priložnost in se izkazati na višjem nivoju. Dijaki in učitelji zato želimo Tadeju veliko potrpežljivosti, da bo uspešno premagoval ovire in dobro zastopal našo državo.”
Priprave na tekmovanje so se namreč že začele, glede na primerljive evropske države pa bo potrebno vložiti skupno med 400 do 600 ur.

Dogodki