Search
Close this search box.

Na srečanju novorojenčkov v Črni vsako leto več udeležencev, višja tudi enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka

V Črni na Koroškem so se danes, na povabilo županje mag. Romane Lesjak, srečali starši z novorojenčki, rojenimi od 1. 10. 2018 do 1. 10. 2019.

Na srečanje, ki poteka vsako leto v tednu otroka, je bilo tokrat povabljenih 34 dojenčkov s starši, kar je več kot prejšnja leta. Čeprav se sprejema niso mogli udeležiti vsi, je bilo v poročni dvorani Občine Črna na Koroškem veselo in tudi glasno. Poskrbljeno pa je bilo tudi za kratek kulturni program.

Županja mag. Romana Lesjak je že na lanskem srečanju izrazila navdušenje nad povečanjem števila otrok v Črni. Lani se jih je v enakem obdobju rodilo 32, letos še dva več. Prav tako je lani Lesjakova dejala, da za v prihodnje ne vidi težave, da občina ne bi zmogla za par deset evrov povišati enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka, le ta je takrat znašla 400 evrov. Zdaj pa so se županjine napovedi uresničile in so jo povišali na 500 evrov.

V imenu občine je na današnjem srečanju vsakemu novorojenčku podarila tudi simbolično darilo, vsak je dobil odejo z imenom, igračko in knjigo. Darilo pa poleg naštetega vsebuje tudi sadiko sadnega drevesa kot simbol novega življenja, tako lahko vsak starš spremlja rast drevesa vzporedno z odraščanjem svojega otroka.

Po končanem uradnem delu je sledila še pogostitev in sproščeno klepetanje med starši.