Search
Close this search box.

Na Šancah bodo znova gorele luči javne razsvetljave

V delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem javna razsvetljava od decembra 2023 ni delovala.

Kot smo že poročali, se je v februarju na naše uredništvo obrnilo več bralcev, ki so več mesecev čakali, da bi luči javne razsvetljave v delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem znova začele delovati.

Takrat so nas bralci obvestili, da so luči na enem odseku naselja nehale goreti že pred božičem, v decembru 2023, na kar so opozorili tudi dežurno službo Javnega komunalnega podjetja Ravne.

V sredo, 7. februarja 2024, so predstavniki Četrtne skupnosti Javornik-Šance na svojem Facebook profilu zapisali, da so o nedelovanju luči seznanili občino, prav tako odgovorne za javno razsvetljavo na JKP Ravne. Z JKP Ravne so takrat sporočili, da so si stanje na terenu že ogledali in poskusili luči znova usposobiti, a se je ob tem izkazalo, da je težava luči v naselju Na Šancah na žalost širše narave in bolj kompleksna, ter da bo zaradi tega potrebno iskati drugačne rešitve.

Včeraj, 14. marca 2024, pa so nas bralci obvestili, da so dela na javni razsvetljavi na Šancah stekla.  Na nedelujočih lučeh so izvajalci v preteklih dneh namestili solarne panele in luči. To naj bi bila po neuradnih informacijah začasna rešitev, dokler se ne rešijo težave z nedelujočo razsvetljavo.

Kot so nam še povedali bralci, so zelo veseli, da se je našla rešitev za javno razsvetljavo.

V delu naselja Na Šancah na Ravnah na Koroškem javna razsvetljava od decembra 2023 ni delovala.