Search
Close this search box.

Na Ribnici na Pohorju je potekala 4. LUŽA. Z njimi je bila tudi dobrodelna Katra Fratar

V soboto, 18. 03. 2023, je na Ribnici na Pohorju potekala že tradicionalna prireditev, imenovana LUŽA.

Športno društvo Ribnica na Pohorju organizira vsakoletno prireditev, imenovano LUŽA. Letošnje leto je bilo to že 4. po vrsti.

LUŽA je v sneg skopan bazen, velik 10 x 4 m in globok 1,2 m. Tekmovalci se poskušajo čez LUŽO zapeljati, nekaterim to uspe, drugi padejo v vodo. Za tiste, ki se zmočijo, je zanje poskrbljeno v ogrevanem kontejnerju, kjer se tudi posušijo.

Organizatorji so z letošnjo prireditev zelo zadovoljni, saj je bilo okrog 400 obiskovalcev, ki so uživali na prireditvi, pa tudi vreme jim je bilo naklonjeno. Smeha in dobre volje je bilo obilo.

Sodelovalo je 31 tekmovalcev in prav vsi so na koncu dobili nagrado za sodelovanje.

Letošnje leto je bila tudi novost, saj je na sami prireditvi sodelovala dobrodelna Katra Fratar.

Kot so zapisali na Facebook profilu Katre Fratar:Naša dobrodelna Katra Fratar, vsakodnevno prejema vabila na razne dogodke. Ker si želimo, da VARNO PRIDE do CILJA in se nato SREČNO VRNE DOMOV, smo ji priskrbeli lastnega ŠOFERJA. Enostavno ne more pozabiti, da so tudi njenega bivšega lastnika Boruta Pahorja, prevažali drugi. Iskreno se ZAHVALJUJEMO Avtro Vitrih, Jure Vitrih, ki ji bodo na tak način izkazali svojo dobrodelnost.”

Dobrodelna Katra Fratar je v sodelovanju z ŠD Ribnica na Pohorju in Bar Smučar zbrala na prireditvi 3150 eur (anonimnih) prispevkov, in tako podrla rekord. Prav tako, se zahvaljujejo vsem tistim, ki so darovali preko QR kode. Od 1.3. 2023 do 17. 3. 2023, se je zbralo že neverjetnih 127.278,46 eur.

Bratje Fratar so upali, da bo številka, ki jo bodo zbrali 120.000 eur, da bi tako lahko darovali 60.000 eur Društvo Zlata pentljica in Junakom 3. nadstropja, torej enak znesek, ki ga je daroval g. Pahor, 60.000 eur pa SB Bolnišnici Slovenj Gradec. To magično mejo so presegli in zbiranje se nadaljuje.

Naj pri tem omenimo še, da bo Katra Fratar danes, 19. marca 2023, tudi na rokometni tekmi v Slovenj Gradcu. Od 18.00 ure dalje bo pred Športno dvorano Slovenj Gradec.

Dogodki

V soboto, 18. 03. 2023, je na Ribnici na Pohorju potekala že tradicionalna prireditev, imenovana LUŽA.