Search
Close this search box.

Na Ravnah zbrali več kot tri tone pomoči za Ukrajino (FOTO)

Ravenska sedemdnevna akcija zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino, v organizaciji Občine Ravne na Koroškem, Civilne zaščite občine Ravne, Območnega združenja Rdečega križa Mežiške doline, gasilcev PGD in Koroškega medgeneracijskega centra, se je zaključila.

Odziv posameznikov je bil velik, saj so zbrali preko tri tone pomoči – enajst palet zbrane hrane, higienskih pripomočkov in materiala za prvo pomoč.

S skupnimi močmi je bilo zbranih:

– 96,9 kg materiala za prvo pomoč (gaz, povojev, obližev, sanitetnih vat, trikotnih rut, lepilnih trakov, sterilnih zložencev, varnostnih sponk, škarij z zaobljeno konico, kompres in rokavic iz lateksa);

– 643,3 kg higienskih pripomočkov (mil, krem, šamponov, plenic, vložkov, vlažilnih robcev, toaletnega papirja, zobnih ščetk in past, pripomočkov za nego otrok);

2.492 kg prehranskih izdelkov z daljšim rokom uporabe (moka, olje, sladkor, sol, ustekleničena voda, sokovi, mleko, otroška hrana, konzerve fižola, koruze, graha in že pripravljenih jedi, ter piškoti, paštete, sladkarije, kosmiči, polenta riž in testenine);

 Skupaj kar 3.232,2 kg zbrane humanitarne pomoči v enem tednu zbiranja, na enotnem zbirnem mestu na Ravnah, na Prežihovi 7.

Zbrano humanitarno pomoč danes predajajo Upravi za zaščito in reševanje, ki skupaj z Evropsko komisijo organizira konvoje pomoči na usklajene lokacije v sosednjih državah Ukrajine.

Občina Ravne na Koroškem in občinski štab Civilne zaščite se iskreno zahvaljujejo vsem prostovoljkam Rdečega križa, gasilcem in drugim prostovoljcem, ki so se vključili v zbiranje pomoči. Zahvaljujejo se obema osnovnima šolama: OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Koroški jeklarji, s podružnico v Kotljah. Prav tako se zahvaljujejo podjetju Hermine Wech Koroška perutnina d. o. o. z Raven na Koroškem (Igor in Tjaša Oder) za donirano paleto hrane ter podjetju Gep Štalekar d. o. o. iz Šmartna pri Slovenj Gradcu, za doniranih 200 kartonskih škatel.

Njihova skupna želja je, da bo zbrana pomoč pomagala lajšati težke zgodbe prizadetih zaradi vojne v Ukrajini. Vsem sodelujočim, darovalcem, prostovoljcem in somišljenikom pa poklanjajo misel, ki jo je zapisal Jože Urbanija:
“In srce človeško se razširi v objem, ki sega od enega konca sveta do drugega ter vsemu, kar je kadar koli bilo, je in bo, radostno reče: hvala!”

Vir: Spletna stran občine Ravne na Koroškem

Dogodki

Ravenska sedemdnevna akcija zbiranja humanitarne pomoči za Ukrajino, v organizaciji Občine Ravne na Koroškem, Civilne zaščite občine Ravne, Območnega združenja Rdečega križa Mežiške doline, gasilcev PGD in Koroškega medgeneracijskega centra, se je zaključila.