Search
Close this search box.

Na Ravnah zagotovili pomoč za čiščenje snega za starejše občane. V Dravogradu prostovoljce še iščejo

V teh dneh je tudi na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu zapadlo veliko snega, ki pa si ga nekateri krajani sami ne zmorejo očistiti izpred hiš, dvorišč ... Zato so na ravenski občini v sodelovanju s taborniki vzpostavili mrežo pomoči starejšim občanom, ki še posebej v teh zimskih dneh potrebujejo pomoč sokrajanov. V Dravogradu pa prostovoljce še iščejo.

Za mnogo starejših in bolnih ljudi predstavlja čiščenje snega hudo obremenitev. Ta obremenitev je tudi težka za bolnike, srčni sistem in ožilje,” so zapisali na spletni strani ravenske občine in pozvali prostovoljce, da bi pomoči potrebnim priskočili na pomoč.

Na občini so tako vzpostavili kontakt z društvom tabornikov Rod Koroških jeklarjev, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč starejšim ali drugim ranljivejšim skupinam, ki so sami in nimajo v svoji bližini koga, ki bi jim pomagal pri kidanju snega, sami pa tega zaradi bolezni, invalidnosti, starosti … ne zmorejo.

Prosimo vas, da v svoji krajevni, četrtni ali vaški skupnosti oziroma društvih zaznate osebe, ki tovrstno pomoč potrebujejo ter njihove podatke sporočite predsednikom krajevne, vaške oz. četrtne skupnosti, ki bodo posredovali dalje in sporočili potrebo tabornikom,” dodajajo na občini.

Veseli smo, da nam je skupaj s taborniki in tabornicami uspelo zagotoviti mrežo pomoči starejšim občanom in upamo, da bomo tako olajšali njihove poti od in do doma ter narisali še kak nasmeh v teh zimskih dneh. Vse občanke in občane hkrati prosimo, da po svojih zmožnostih pomagajo pomoči potrebnim,” so še zapisali na spletni strani ravenske občine.

Hkrati pa vse udeležence v prometu (voznice in voznike, peške in pešce) opozarjajo na previden korak oz. vožnjo. “Vozite skladno z razmerami na cestah in pazite nase ter na vse ostale udeležence v cestnem prometu.”

Predsednik KS Dravograd Ferdo Abraham pa je preko družbenega omrežja Facebook pozval vse, ki bi bili pripravljeni pomagati pri čiščenju snega, da se mu javijo, saj se je nanj in na tamkajšnjo krajevno skupnost obrnilo več posameznikov, ki potrebujejo tovrstno pomoč.

“Če je kdo pripravljen prostovoljno pomagati pri čiščenju snega iz dostopnih poti do hiš starejših, ki nimajo nikogar, prosim, da se javi, da bomo dali kontaktne podatke. Smo pa tudi v stiku z JKP, vendar imajo v teh dneh polne roke dela. KS Dravograd bo po svojih močeh pomagala tako ali drugače,” ja navedel Abraham.

Hvala vsem, ki se boste odločili za pomoč”, je še dodal Abraham in opomnil, da gre le za določen čas, ko nekateri ne zmorejo sami očistiti poti, “da lahko normalno funkcionirajo”.

Dogodki