Search
Close this search box.

Na Ravnah starejši lažje do informacij o boljših bivalnih pogojih

V prostorih Koroškega medgeneracijskega centra bo danes zaživela koroška info točka Sobivamo.

Gre za vseslovenski projekt, v okviru katerega bodo vzpostavili mrežo informacijskih točk v posameznih regijah. Namenjene bodo starejšim občanom in jim bodo na enem mestu ponujale informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti. Najmanj štirikrat letno bodo na vsaki info točki prisotni tudi predstavniki projekta Sobivamo (Ministrstvo za okolje in prostor ter partnerji), ki bodo prisluhnili starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali prenesli njihove predloge v bodoče sistemske rešitve.

Koroško info točko Sobivamo bosta odprli Marijana Kamnik, vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov, in Lidija Stebernak, državna sekretarka na Ministrstvu za okolje in prostor.

Po otvoritvi bosta Lidija Stebernak in predstavnica Zveze društev upokojencev Slovenije Alenka Ogrin na voljo za individualne razgovore s starejšimi, ki jih pestijo kakršnekoli težave z zagotavljanjem kvalitetnejšega bivanja ali pa želijo spremeniti ali prilagoditi svoje življenjsko okolje.

Dogodki