Search
Close this search box.

Na Ravnah se je župan zahvalil prostoferjem

Prostofer je Projekt, ki ga izvaja Občina Ravne na Koroškem in nudi brezplačne prevoze za starejše in invalide.

Projekt Prostofer poteka v občini Ravne na Koroškem že od leta 2021 (projekt LAS Mežiške doline) in se zdaj nadaljuje v okviru Občine Ravne na Koroškem. Prostofer je projekt zavoda Zlata mreža, h kateremu je pristopila tudi Občina Ravne na Koroškem. Ime projekta je sestavljeno iz besed »prostovoljni« in »šofer«. Je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših in invalidov, ki povezuje starejše osebe in invalide, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Občina Ravne ima 18 prostoferjev, ki vsakodnevno izvajajo različne prevoze za pomoči potrebne krajane. Prostofer jim omogoča lažji dostop do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov in trgovinskih centrov, kar opravljajo prostovoljno brez plačila.

Župan Občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen, se je skupaj s predsednikom Društva upokojencev Ravne, Avgustom Jurcem, in prejšnjim predsednikom, Jožetom Prednikom, v tem decembrskem svečanem času zahvalil vsem sodelujočim v projektu, še posebej pa prostovoljnim šoferjem -prostoferjem, ki jih je razveselil s skromnim darilom in povabilom na kosilo. Vsem prostoferjem je župan zaželel predvsem srečno in varno vožnjo na teh poteh. Zahvala velja tudi strokovni vodji projekta, Darji Čepin, in koordinatorki pri Društvu upokojencev (DU) Ravne, Barbari Velički.

Potrebujete prostoferja? Preprosto – najprej se obrnite na DU Ravne na telefonski številki 02 82 15 526 in nato pokličite 080 10 10.

Vedno pa iščejo tudi dodatne prostovoljne šoferje, zato ne oklevajte in se jim pridružite.

Vir: ravne.si

Dogodki

Prostofer je Projekt, ki ga izvaja Občina Ravne na Koroškem in nudi brezplačne prevoze za starejše in invalide.