Na Ravnah se je odvil prvi dogodek v sklopu projekta Flajšter za dušo

V soboto, 2. oktobra, so v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra z dogodkom poimenovanim "Prvi flajšter: S KOT SPROSTITEV" otvorili najmlajši projekt Mladinskega sveta Ravne - Flajšter za dušo.

V prvem delu srečanja je zdravnica in trenerka mehkih veščin, Živa Ledinek, udeležence dogodka popeljala v svet stresa. Spregovorili so o tem, kaj stres je, se dotaknili fizioloških osnov nastanka stresa, ocenili količino stresa, s katero se vsak od nas sooča, in v pogovoru z drugimi udeleženci opredelili področja življenja, ki nam predstavljajo največ stresa, ter iskali načine, kako lahko na doživljanje stresa vplivamo in s tem izboljšamo svoje počutje.

V nadaljevanju dogodka je potekala okrogla miza, v sklopu katere so skupaj z moderatorjem Maticem Bogolinom, inženirjem arhitekture, ki v zadnjih letih večino svojega prostega časa nameni izobraževanju s področja medicinske hipnoze, meditacije, regresije in kanaliziranja, spregovorili o širokem področju duševnih bolezni in povrnitvi duševnega zdravja. Dogodek so zaključili s praktičnim prikazom vodene meditacije in druženjem ob pogovoru o predelani tematiki.

Že kmalu, 21. oktobra, Mladinski svet Ravne na Koroškem pripravlja drugi dogodek projekta – v sodelovanju s Slovenskim centrom za raziskovanje samomora bodo spregovorili o samomoru – velikem družbenem problemu, ki v Sloveniji letno vzame okoli 400 življenj, med njimi veliko mladih.

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije