Na Ravnah se boste lahko v veliki žogi kotalili po travi in se udeležili sprejema novorojenčkov

Majhni, veliki, hitri, počasni, razigrani in glasni – vabljeni na največje dogajanje za otroke na Koroškem, in sicer v soboto, 27. avgusta, od 15. ure dalje vsi v grajski park na Ravne, kjer se bo odvila še ena nepozabna zabava s pestrim dogajanjem.

Na Ravnah se ta teden odvijajo že tradicionalni Ravenski dnevi z bogatim programom, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši. Organizatorji Koroškega otroškega festivala namreč tudi tokrat obljubljajo obilo zabave, kar pa je najpomembneje, vse dejavnosti bodo obiskovalcem na voljo brezplačno.

V parku na Ravnah na Koroškem bo v soboto, 27. avgusta, od 15. ure naprej za odlično vzdušje skrbel Ribič Pepe, pripravljajo pa tudi bogat spremljevalni program. Med drugim vas bo zabaval čarodej Roman Frelih. V njegovi družbi boste lahko izdelovali tudi figure in balonov.

Na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji eksotičnih živali. Na ogled bo namreč manjša razstava, kjer boste lahko pobliže spoznali ptičjega pajka Rozi, rdečerepega udava Araxa in ameriškega goža Bojana. Lahko se boste dotaknili madagaskarskega sikajočega ščurka Štefana, pobliže pogledali bradati agami Madgo in Tineta.

Na Ravnah pa vam bo na razpolago za vožnjo tudi Mini express vlak, skrbno izdelana kopija parnih vlakov prve polovice 20. stoletja. Mini express je pravi magnet za otroke in je narejen predvsem za uporabo v mestnih peš conah, mestnih parkih, zabaviščnih centrih in večjih trgovskih centrih.

Organizatorji dogodka pa bodo tudi letos poskrbeli za Zorbing žoge. To so najbolj nore napihljive žoge, katere si oseba natakne nase. V notranjosti so pasovi, s katerimi se žogo priveže na zgornji del telesa. Velikost žoge je cca. 1m, tako, da iz žoge gledajo le noge, ostalo telo pa je zaščiteno, pred morebitnimi udarci. 

Dogajanje bodo popestrili še:

Mini planica
Napihljivi gradovi
Gasilska lestev
Poslikava obraza
Frizerski salon
Koroška kuhína

V primeru dežja prireditev odpade. Ne zamudite pa nagradne igre, ki smo jo za vas pripravili na Facebook strani Koroških Novic, kjer se lahko potegujeta za dva bona (meni po izbiri) oziroma za kosilo za dve osebi na Koroški kuhíni, ki bo potekala v soboto v okviru festivala.

Pri tem naj še omenimo, da bo na Ravnah jutri veselo že ob 14. uri, ko bo potekal zaključek Razigranega ravenskega poletja. Namenu bodo predali klopco za doječe mamice – klopco za dojenje ter pripravili sprejem za 92 novorojenčkov oziroma tradicionalni sprejem najmlajših Ravenčank in Ravenčanov pri županu dr. Tomažu Roženu.

Program Ravenski dnevi

Sobota, 27. avgust

Nedelja, 28. avgust

  • 12. 00 – Šotor pred letnim bazenom Ravne – Tradicionalno srečanje župana z upokojenci, S.O.S Kvintet