Search
Close this search box.

Na Ravnah pristopili k akciji: Ne meči petard, pokaj raje od smeha

V občini Ravne pristopili k akciji z naslovom: Ne meči petard, pokaj raje od smeha!

Na pobudo Zdravstveno reševalnega centra Koroške in direktorice Marijane Kašnik je Občina Ravne na Koroškem, skupaj s Četrtno skupnostjo Trg in pristojnimi službami – Policijsko postajo Ravne ter EvieVet Veterinarskim centrom za pse in mačke, pristopila k akciji z naslovom: Ne meči petard, pokaj raje od smeha!

V dveh dneh so bila na osnovnih in srednjih šolah na Ravnah organizirana predavanja oz. delavnice za učence in dijake, ki so se začela na Srednji šoli Ravne, nadaljevala na Gimnaziji Ravne, OŠ Prežihovega Voranca ter zaključila na OŠ Koroških jeklarjev. Obeta pa se še delavnica na OŠ Juričevega Drejčka.

Z dijaki in dijakinjami, učenkami, učenci in profesorji ter mentorji so koristne in pomembne informacije na temo problematike uporabe pirotehničnih izdelkov delili strokovnjaki: Damjan Kovač iz Policijske postaje Ravne na Koroškem, Peter Kovač iz Zdravstveno reševalnega centra Koroške in veterinarka Eva Čepin iz Veterinarskega centra EvieVet. Za to priložnost je posebno rap pozdravno pesem kar v dnevni sobi posnel Marko Night, Marko Marin.

S cilji seznaniti mlade z zakonodajo in morebitnimi posledicami uporabe pirotehnike, pozitivno motivacijo za neuporabo pirotehničnih sredstev, krepitvijo odgovornosti do sebe in drugih, so strokovnjaki razpravljali o varnosti, zakonodaji in zdravstvenih in ostalih vidikih povezanih s pirotehniko. Pirotehnični izdelki so sicer ustvarjeni z namenom, da počijo ali eksplodirajo, vendar imajo tudi številne negativne stranske učinke, ki vključujejo poškodbe, onesnaževanje okolja, lahko povzročijo požare, vznemirjajo bolne ter negativno vplivajo na ljudi, živali in naravo.

Na vseh delavnicah je bila prisotna tudi 7-letna bernska planšarka Nisa, ki je prav posebej odločno pokazala, da petard, ognjemetov, fontan in pasjih bombic, ne bi niti povohala!

“Omogočimo sebi in širši lokalni skupnosti – mirne in lepe praznike, ki si jih vsi želimo in recimo pirotehniki odločno, glasno in jasno: »Ne, hvala!!!«,” so zapisali v Občini Ravne.

Vir: Občina Ravne

Fotogalerija

Dogodki

V občini Ravne pristopili k akciji z naslovom: Ne meči petard, pokaj raje od smeha!