Search
Close this search box.

Na Ravnah pripravljajo sprejem za Tineta Urnauta in Klemna Čebulja

Na Ravnah na Koroškem, od koder prihajata kapetan in član slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in Klemen Čebulj, enako kot pred dvema letoma, tudi letos načrtujejo sprejem za svoja sokrajana.

Na sprejemu 1. oktobra 2019, potem ko je slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu osvojila prav tako srebrno medaljo, se je pred ravensko mestno hišo zbralo okoli 1500 ljudi. Še več pa jih organizatorji pričakujejo pred DTK-jem jutri, ko ob 18. uri ponovno pripravljajo svečan sprejem za svoja dva člana odbojkarske reprezentance, ki sta v nedeljo z ekipo osvojila naslov evropskih podprvakov.

Pri tem naj spomnimo, da je naša odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu osvojila srebrno kolajno. V finalu so jo s 3:2 (-22, 20, -20, 20, 11) premagali Italijani. Tako je v svojem tretjem finalu v šestih letih je morala priznati premoč še tretjim tekmecem. Tekma je bila zelo izenačena, odločale pa so malenkosti.

Smo veseli in ponosni na to, kar smo storili. Na štirih zadnjih prvenstvih smo osvojili tri srebrne kolajne, bili še enkrat v četrtfinalu, tako konstantna ni bila nobena ekipa. Želeli smo zlato, a je treba priznati, da so bili Italijani boljši in jim moramo čestitati. Zasluženo so prvaki, na prvenstvu niso izgubili tekme, tudi proti nam so igrali odlično, predvsem pa so bili bolj zbrani, ko je bilo to najbolj potrebno,” je po tekmi dejal kapetan Tine Urnaut.

Tako kot vsi v slovenski vrsti mešanih občutkov ni skrival niti Klemen Čebulj: Trenutno ta poraz zelo peče. Nismo izkoristili vnovične priložnosti za zlato kolajno, drugo mesto ni slab rezultat, toda vsi smo si želeli več. A moramo priznati, Italijani so zmagali zasluženo, z menjavami so naredili razliko. Italijani so mlada, zelo organizirana ekipa. Sistem blok-obramba jim deluje, imajo številne variacije pri servisu. Z njimi so nas dobro pretresli,” je priznal Korošec.

Ob srebrna fanta pa boste lahko na Ravnah, kot že omenjeno, pozdravili jutri, 22. septembra, ob 18. uri. Poskrbljeno bo tudi za spremljevalni program. Pogoj za udeležbo pa je izpolnjevanje pogoja PCT.

Vir: STA, Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Na Ravnah na Koroškem, od koder prihajata kapetan in član slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in Klemen Čebulj, enako kot pred dvema letoma, tudi letos načrtujejo sprejem za svoja sokrajana.