Na Ravnah pripravljajo 24-urni štafetni pohod po Grajskem parku

V petek, 3. Septembra 2021, ob 10:00 uri do sobote, 4. Septembra 2021, se bo odvijal Krog življenja v okviru društva OnkoMan.Člani društva in njihovi podporniki bodo med 3. in 4. septembrom 2021 prehodili Krog življenja. Gre za športno-humanitarni projekt, s katerim bi radi pokazali, da se lahko tudi po bolezni aktivno ukvarjamo s športom. Prijavljene ekipe se bodo tako podale na 24-urno štafetno pot po Grajskem parku na Ravnah na Koroškem.
grajski-park-ravne-660x365
GRAJSKI PARK RAVNE

Zakaj 24 ur hoje z ekipo? V društvu menijo, da je to lep prikaz, kako se lotiti boja z zahrbtno boleznijo, saj je prav ekipa ljudi, ki jo imamo ob sebi v težkih trenutkih tista, ki nam lahko pomaga dobiti najtežjo bitko za življenje! 

Dogodek bo potekal na Koroškem, saj si v društvu želijo med drugim opozoriti na visoko stopnjo obolevnosti in umrljivosti za rakom v regiji, pomanjkanje zdravnikov ter problematiko slabih cestnih povezav z Ljubljano in Mariborom, kamor bolniki odhajajo na preglede in terapijo.

V ta namen bodo organizirana tudi številna predavanja, stojnice in druge aktivnosti.

V društvu OnkoMan vas vabijo, da spremljate njihove korake na poti do cilja! 

Program Krog življenja 2021

Petek, 3. 9. 2021


– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.00 – začetek hoje
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.30 – prikaz temeljnih postopkov oživljanja Zdravstveno reševalni center Koroške
– Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, ob 18.00 – predstavitev knjige avtorice Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset

Sobota, 4. 9. 2021
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 10.00 – meritve pritiska in sladkorja
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 10.30 – predstavitev presejalnega programa Svit
– Nogometno igrišče v Grajskem parku, nogometni turnir selekcij U-9, ob 10.00
– Grajski park Ravne na Koroškem Predavanje o zdravi prehrani dr. Feelgood, ob 11.30
– Grajski park Ravne na Koroškem, ob 17.00 zaključek hoje
– Terasa DTK, Stand up – Perica Jerković, ob 17.30

Za dobro voljo bo poskrbljeno!

Društvo OnkoMan je slovensko onkološko društvo za moške. Na svoji spletni strani so zapisali, da tipičnega moškega najlažje opiše beseda RAK. Trden oklep in mehka notranjost. Prav tak je tudi značaj društva. Zunanji dejavniki nam nič ne morejo, dokler so v naši bližini družina in prijatelji. Ko pa ostanemo sami, pa se zavemo svojega strahu, svojih zmot in mehkobe. A le ko smo sami.  In prav ta mehka notranjost nam ne da poguma, da se opravičimo, da priznamo svoje napake, kaj šele, da bi stopili do zdravnika. Trdna lupina nam naredi zgolj to, da zamudimo. Zamudimo življenje, pravijo.

Iz zgoraj navedenega razloga se je ustanovilo društvo OnkoMan, ki bo pomagal skrhati moško lupino. Da bomo bolj ljubeči in odprti, da bomo spregovorili, da se bomo zavedli svoje odgovornosti in napak, ter kvalitetno in zdravo živeli.

Moški obolevajo pogosteje kot ženske in tudi umirajo pogosteje kot ženske. To je statistično dokazano. Tudi odzivni so moški slabše, saj rezultati presejalnih programov (SVIT) kažejo slabšo odzivnost moških v primerjavi z ženskami. In ravno zato je nastalo društvo OnkoMan. Da se ozavesti slovenske moške in njihove bližnje in da so tukaj za vse tiste, ki so ravnokar stopili v njihove čevlje. To je osnovno poslanstvo Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ustanovljenega konec leta 2016 v Ljubljani. So prvo društvo v Sloveniji, ki je prvenstveno namenjeno moškim. To pa ne pomeni, da so člani lahko »samo« moški, ampak tudi družinski člani, prijatelji, strokovnjaki z različnih področij, ter vsi ljudje dobre volje, ki so pripravljeni pomagati.

Medicina danes vse bolj napreduje, zato so dnevno soočeni z novostmi, ki jih težko dohajamo. V društvu se zavedajo, da moramo v korak s časom, zato bodo ozaveščali na drugačen, bolj provokativni način, ki bo moške in Slovence nasploh premaknil v njihovem razmišljanju.

VIR: Društvo OnkoMan

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.