Search
Close this search box.

Na Ravnah poškodovan 38-letni delavec. Policija zbira obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja

Kot smo že poročali, se je v soboto na Ravnah poškodoval delavec. Danes pa so s PU Celje sporočili nekaj dodatnih podrobnosti.
Fotografija je simbolična

V soboto nekaj pred sedmo uro zjutraj smo bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v podjetju na Ravnah na Koroškem, kjer se je na večjem brusilnem delovnem stroju, pri menjavi brusilne glave, huje poškodoval 38-letni delavec. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu,” so danes sporočili s PU Celje.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je prišlo do nesreče na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem v železarni.

Iz podjetja Biro za varnost pri delu (BVD-RAVNE, d.o.o.) pa so nam včeraj sporočili, da jo do nesreče prišlo nekaj pred 7. uro v enem izmed podjetij na lokaciji ZGO. Delavec si je pri montaži priprave na delovnem stroju težje poškodoval 5. prst desne roke. Nudena mu je bila prva pomoč v Postaji prve pomoči ZGO, nakar so poškodovanemu nudili prvo pomoč in prevoz v SB Slovenj Gradec reševalci Koroškega reševalnega centra Ravne na Koroškem.

Strokovna delavca za VZD sta si ogledali kraj nezgode in vodita raziskavo vzrokov nezgode pri delu. Prav tako so se v raziskavo okoliščin nezgode vključili policisti PP Ravne na Koroškem, so pojasnili pri BVD-RAVNE, d.o.o..

Dogodki

Kot smo že poročali, se je v soboto na Ravnah poškodoval delavec. Danes pa so s PU Celje sporočili nekaj dodatnih podrobnosti.