Search
Close this search box.

Na Ravnah ponovno zaživela akcija “Pasji kakci”: Ker sem tvoj, počisti za menoj

Na Ravnah že drugo leto zapored ozaveščajo občanke in občanke, da naj počistijo za svojim kužkom. Letošnja akcija ima naslov Pasji kakci.

Že drugo leto zapored je ČS TRG v sodelovanju z občino Ravne na Koroškem, JKP Ravne, Skupino za olepšanje kraja občine Ravne na Kor. in šolami ter vrtci iz naše občine ozaveščajo občanke in občane, da je lepo, če za svojim kužkom počistimo.

Akciji so nadeli ime Pasji kakci.

Na oglasnih deskah na to že opozarjajo plakati, na vidnih mestih so opozorilne table »Ker sem tvoj, počisti za menoj«, ki so jih namestili članice in člani lokalne skupnosti.

Danes, 14. maj 2024, so obiskali Vrtec Solzice, kamor nas je povabila ravnateljica vrtca Mateja Hovnik. Otroci so povedali, kaj naredimo, ko se kužek pokaka. Podarili so jim »drečke« in pobarvanke. Otroci so zapeli pesmico in se spoznali s kužko Niso. Več o problematiki pasjih kakcev  nam je na simpatičen način razložila Eva Čepin. Opozorilno tablo je na vidno mesto pritrdil naš podžupan Peter Stočko, ki še posebej rad sodeluje z mladimi.

Ker je vreme malo nagajalo, so se hitro odpravili še v Kotlje, kjer so se nam pred OŠ KJ, podružnica Kotlje, pridružili učenke in učenke ter vrtičkarji iz vrtca v Kotljah. Zapeli so nekaj hudomušnih pesmic o kužkih in videli so, da veliko vedo o tem, kako pomembno je, da pobiramo kakce za svojimi kužki.

Tudi na ostalih šolah v občini so izobesili plakate, pritrdili table in razdelili letake. Na OŠ JD so s pomočjo učitelja tehnike g. Gorazda tablo pritrdili na palico in jo postavili pred svojo šolo.

Zahvaljujejo se veterinarskemu centru EvieVet s psičko Niso in podjetju Dogs4Motion, ki je pokril stroške tiska plakatov, letakov in nakupil vrečke, ki so jih prejeli otroci.

Akcijo je pripravila svetnica OS Ravne na Koroškem in članica ČS Trg Metka Pešl Šater.

Vir: Ravne.si

Fotogalerija

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Na Ravnah že drugo leto zapored ozaveščajo občanke in občanke, da naj počistijo za svojim kužkom. Letošnja akcija ima naslov Pasji kakci.