Search
Close this search box.

Na Ravnah pobrali okoli 5000 kg odpadkov (FOTO)

Vseslovenska akcija 'Dan za spremembe' - Za(čutimo) dobro »Spreminjamo Ravne«

15. aprila 2023 je tisti dan, ko se v večini Slovenskih mest prične vseslovenska prostovoljska akcija. Akcija, ki je nastala z predvsem z veliko željo k spodbujanju ljudi k aktivnemu odzivu na različne potrebe v svoji skupnosti in dajanju priložnosti, da se lahko vsak posameznik preizkusi v vlogi prostovoljke ali prostovoljca.

Letošnji poudarek je bil še posebej na tem, da širimo dobro, saj letos poteka pod sloganom Za(čutimo) dobro.

Na Ravnah na Koroškem so širili in soustvarjali dobro 22. aprila 2023 na dan, ko tudi naša zemlja praznuje. Letos so se že devetič pridružili vseslovenski akciji »Dan za spremembe«, ki ga organizira Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva. V letošnjem letu je ta akcija potekala v soboto, 22. aprila 2023, in tudi še vse dni pred tem kot tudi še vse naslednje dni, predvsem zaradi vremenskih razmer. Akcije, ki v tem času potekajo na Ravnah, pa poimenujemo ‘Spreminjamo Ravne’.

V okviru ‘Dneva za spremembe’ je bilo organiziranih več različnih aktivnosti med njimi tudi Občinska čistilna akcija.

V čistilni akciji na različnih lokacijah po mestu (organizirane skupine, ki so svoje sodelovanje prijavile) je sodelovalo 32 različnih organizacij  iz vaških, krajevnih in četrtnih skupnostih, šol, društev in drugih organizacij.  Občina je za prostovoljce, ki so sodelovali v akciji, organizirala in priskrbela rokavice, vreče, vodo in malico.

Sodelovali so: Osnovna šola Koroški jeklarji ter POŠ Kotlje in Osnovna šola Prežihovega Voranca, Taborniki Rod Koroških jeklarjev, VS Strojna, Osnovna šola Juričevega Drejčka, Koroška ribiška družina, Lovska družina Strojna, Lovska družina Prežihovo, ČS Trg, OZ Rdečega križa Ravne in Kotlje, KS Kotlje, KS Strojanska Reka, Srednja šola Ravne, Društvo projekt človek, KMKC Kompleks in Klub Koroških študentov, predstavniki Slovenske vojske, ČS Javornik – Šance, Mladinski svet Ravne, VS Brdinje, KMC Ravne, Ljudska univerza Ravne na Koroškem, Koroška osrednja knjižnica ter uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna, Vrtec Ravne, Judo kljub Ravne, Čebelarsko društvo Ravne, Klekljarice sekcije Lipa Ravne,  Društvo za varstvo in vzgojo ptic Ravne, JKP Ravne in tudi številni posamezniki kot tudi  ravenska podjetja.

Vreče smeti, kosovne odpadke, gradbeni material in vse, kar se je nabralo in pobralo v mestu in naravi, je po končani čistilni akciji na zbirnih mestih pobralo Javno komunalno podjetje Ravne d.o.o. 

V akciji je sodelovalo 1000 prostovoljk in prostovoljcev, pobranih je bilo okoli 5.000 kg odpadkov.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Fotogalerija

Dogodki

Vseslovenska akcija 'Dan za spremembe' - Za(čutimo) dobro »Spreminjamo Ravne«