Na Ravnah občanka našla uporabljeno iglo. Pristojne službe so se že odzvale

V preteklih dneh je občanka Raven na Koroškem, na območju naselja Javornik, opazila odvrženo uporabljeno iglo, ki je ležala ob klopi na igrišču ter o tem obvestila občino.
l_333305B75F59CB-A6BF-4F41-A763-055D691759FB

Na spletni strani občine so danes navedli, da so se na dogodek že odzvali. “Po preverjanju situacije s pristojnimi službami (župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, Policija, Medobčinsko redarstvo) so se pristojni seznanili s situacijo, ukrepali in odpadke na ustrezen način odstranili,” so zapisali.

Ob tem so še dodali, da je skrb vzbujajoče, da je bila uporabljena igla odvržena v bližini igrišč, kjer so pogosto otroci, tudi najmlajši.

Uporabnike prosimo, da ozavestijo nevarnost posledic takega početja za ostale uporabnike javnih površin, med katerimi so tudi naše najmlajše občanke in občani. V prvi vrsti so namreč odgovorni posamezniki, ki tovrstne odpadke odmetavajo na javnih površinah, za katerih čiščenje skrbi komunalno podjetje, zato občanom ob tovrstnih opažanjih ali najdbah svetujemo, da o tem obvestijo pristojne službe,” so pozvali na občini.

Glede na dogovor in oceno stanja po ogledu bodo tudi policija in redarstvo odslej pogosteje opravljali nadzor na javnih površinah, sploh tam, kjer se tovrstni odpadki pojavljajo. Vse občanke in občane pa prosimo za pomoč pri obveščanju,” so še dodali.

Vir: Spletna stran Občine Ravne na Koroškem

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
bojan
bojan
29. oktobra, 2021 5:24

Ostala od cepljenja,kaj paničari.🤣

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.