Search
Close this search box.

Na Ravnah ob spremljanju finala kljub dežju vzdušje prešerno

Na Ravnah na Koroškem, od koder prihajata kapetan in član slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in Klemen Čebulj, se je okoli 50 navijačev zbralo na javno organiziranem spremljanju prenosa tekme na terasi lokala v ravenskem športnem parku. Kljub dežju je vzdušje prešerno, navijači pa so prepričani v zmago slovenskih odbojkarjev.

Javno spremljanje finala je organizirala Občina Ravne na Koroškem, tekmo pa z ostalimi navijači spremlja tudi župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Pred začetkom tekme je za STA dejal, da je nocojšnja tekma zelo pomembna tako za Slovenijo kot ravensko občino, še posebej za občane, saj sta dva izmed njih v prvi postavi. “Šport na splošno povezuje in odbojka povezuje Ravne še bolj močno,” je dejal župan.

VIDEO: Navijači na Ravnah na Koroškem. Avtor: Matjaž Metelko

Navijači, ki so se zbrali pod streho in dežniki na terasi DTK, pričakujejo zmago slovenskih odbojkarjev. Navijač Boštjan je menil, da ekipa Italije ne bo močnejša od slovenske reprezentance in da letos “bo zlata”. “Tekmo bo naporna, ampak pričakujem zmago. V tretje gre rado,” je za STA dejal navijač Jože. “Igrajo s srcem,” je ocenil.

Med navijači na Ravnah nocoj ni občana Raven, legende slovenske in jugoslovanske odbojke, Bloudkovega nagrajenca in očeta kapetana Tineta Urnauta, Adija Urnauta, saj se je odpravil na ogled tekme v Katovice. Za portal Večer Koroška je danes dejal, da verjame v naše fante, da bodo končno po dveh srebrnih osvojili tudi zlato medaljo.

Enako kot pred skoraj natanko dvema letoma tudi letos na Ravnah načrtujejo sprejem za svoja dva člana odbojkarske reprezentance, samo trenutno še ne vedo, ali bo to zlat ali srebrn sprejem, je dejal župan.

Na sprejemu 1. oktobra 2019, potem ko je slovenska reprezentanca na evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo, se je pred ravensko mestno hišo zbralo okoli 1500 ljudi. Sicer pa je odbojka na Ravnah že več desetletij zelo priljubljen šport, ki ima tudi danes med mladimi veliko privržencev. “Vsekakor pa največje uspehe vseh časov dosegamo ravno s Tinetom in Klemnom,” je še dejal župan.