Search
Close this search box.

Na Ravnah namenu predali nova parkirišča. V torek vabijo na otvoritev Doživljajskega parka Poseka

Na Ravnah so zaključili z eno od številnih investicij, ki so v tem času v teku, in sicer gradnjo parkirišč pri OŠ Koroški Jeklarji, ki so jih včeraj predali namenu. Že v torek pa bodo v uporabo predali doživljajski park.

Na območju naselja Javornik, na lokaciji med stanovanjskimi bloki (stavbne št. 49 – 51) in telovadnico Osnovne šole Koroški jeklarji oz. Glasbeno  šolo Ravne sta novo parkirišče, s prerezom traku, slavnostno predala namenu predsednik Četrtne skupnosti Javornik – Šance Rajko Kočet in župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Investicija je zajemala razširitev in nadgradnjo obstoječega parkirišča. Z realizacijo projekta je zagotovljen maksimalen izkoristek prostora, ki prinaša 79 novih parkirnih mest, od tega 4 namenjena invalidom. Dostop do šole, igrišča, telovadnice in glasbene šole je z investicijo izboljšan in varnejši. Skupna vrednost investicije Občine Ravne na Koroškem znaša 132.535 EUR z DDV.

Ob tej priložnosti so pripravili krajšo slovesnost, manjkala ni niti glasba v živo, pripravili pa so tudi program za otroke. Udeležencem, zbralo se jih je lepo število, je bila na voljo tudi manjša pogostitev.

Pri tem naj še opomnimo, da občina vabi tudi na otvoritev Doživljajskega parka Poseka, ki bo potekala v torek, 14. 9. 2021, ob 16. uri, na lokaciji parka (Smučišče Poseka). Za udeležbo na dogodku je potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Doživljajski park Poseka je izvirna nadgradnja turistične in športne ponudbe v občini Ravne na Koroškem, na območju Poseke, na svežem zraku, v objemu narave. Park je primeren za širok segment obiskovalcev in namenov: otroke, mlade pare, družine, družinske zabave, rojstne dneve, team buildinge, ter za vse zabave in adrenalina željne.

Obisk parka omogoča športno aktivnost skozi zabavo, s premagovanjem posameznih ovir, od platforme do platforme, po različnih vajah: plezalnih, pohodnih, visečih in “vozečih”, ter spodbuja medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in tekmovanje.

Mreža, v izvedbi trampolina na višini, je ena prvih tovrstnih v Sloveniji. S 3 metre visoko steno iz mreže pa predstavlja edinstven in varen način igranja in skakanja.

Park izvedbeno sledi evropskemu standardu EN SIST 15567, z minimalnim vplivom na naravo in okolico, elementi pa so povečini narejeni iz slovenskega lesa. Gre za projekt LAS Mežiške doline in nosilca projekta Občine Ravne na Koroškem, s projektnima partnerjema: Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne in Koroškim medgeneracijskim centrom.

Projekt sofinancira EKSRP (Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja) v višini 30.551,17 €, razliko do celotne vrednosti, ki znaša 90.933,11 €, pa krije Občina Ravne na Koroškem.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Rozi
Rozi
2 let nazaj

Super. Končno se na Ravnah dogaja. Čestitke vsem ki so prispevali k tem pridobitvam

Dogodki

Na Ravnah so zaključili z eno od številnih investicij, ki so v tem času v teku, in sicer gradnjo parkirišč pri OŠ Koroški Jeklarji, ki so jih včeraj predali namenu. Že v torek pa bodo v uporabo predali doživljajski park.