Na Ravnah na Koroškem promovirajo nekatere stare igre na prostem

Obiskovalce grajskega parka na Ravnah na Koroškem te dni k različnim aktivnostim vabijo na novo urejene table Grajske gibalnice. Ta bo obiskovalce h gibanju vabila do konca oktobra, tudi s promocijo nekaterih v preteklosti priljubljenih iger na prostem. Te bodo izdali tudi v knjižici z naslovom Gremo se špilat.
občina ravne nova slika

Občina Ravne na Koroškem in ravenska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) s postavitvijo Grajske gibalnice obeležujeta preventivno akcijo Koroška v gibanju in evropski teden mobilnosti.

Posamezne postaje Grajske gibalnice so z različnimi gibalnimi aktivnostmi opremili partnerji iz organizacij in društev, ki vsako leto sodelujejo v preventivni akciji Koroška v gibanju.

V delu Grajske gibalnice promovirajo igre na prostem, ki so jih igrali v preteklosti, kot so fučka, gumitvist in zemljo krast. Igre so zbrali v okviru projektne skupine Ravne – zdravo mesto, ki bo v oktobru izdala tudi knjižico s starimi igrami z naslovom Gremo se špilat.

Knjižico bodo prejeli otroci, stari od tri do deset let, ki v občini Ravne na Koroškem obiskujejo vrtec ali šolo, so sporočili iz ravenske enote NIJZ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.