Search
Close this search box.

Na Ravnah na Koroškem je potekalo 45. srečanje slovenskih športnikov iz zamejskih dežel

Dogodek sicer poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Prisotni so si gledali različna tekmovanja športnih društev iz Italije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije ter Slovenije. Vseh mladih športnic in športnikov je bilo okoli 230.

Zveza Športnih društev Ravne na Koroškem in Občina Ravne na Koroškem sta bili 16. in 17. junija 2023 gostiteljici 45. srečanja slovenskih športnikov iz zamejskih dežel, ki poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Odprtje 45. srečanja slovenskih športnikov iz zamejskih dežel na Ravnah je potekalo v petek, 16. junija, na atletski stezi mestnega stadiona.

Odlično vzdušje se je na odru in na atletskem stadionu odvilo že pred začetkom športnih tekem, ki so potekale v soboto, 17. junija. Športno in kulturno obarvan program so ustvarili nastopajoči, ki so pokazali izredno dobre plesne in glasbene točke. Program, ki ga je povezoval Primož Mori – Mimi, so popestrili še številni govorniki kot tudi zanimivi povabljeni gostje.

Gostitelj srečanja je bil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in Zveza Športnih društev Ravne na Koroškem. Prisotni so bili tudi: predsednik Športne zveze Ravne Bogdan Tušek, Rudi Merljak, vodja sektorja za Slovence v zamejstvu na Uradu vlade republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, podpredsednik olimpijskega komiteja za področje športa za vse magister Miran Kos, predsednik  komisije za zamejski šport pri OKS – ZŠZ Ivan Peterlin, člani komisije za zamejski šport olimpijskega komiteja Slovenije-Zveze športnih zvez, predstavniki in delegati slovenske zveze športnikov iz Avstrije, Zveze slovenskih športnih društev iz Italije, športnih društev Slovencev iz Hrvaške in zveze športnih društev na Madžarskem.

Poseben pozdrav v mestu športa, kjer udeleženci olimpijskih iger niso redkost, pa je veljal seveda olimpijcu, nosilcu treh medalj na olimpijskih igrah in enemu najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov Miroslavu Cerarju, ambasadorju za šport, strpnost in fairplay.  

Na 45. srečanju slovenskih športnikov iz zamejskih dežel na Ravnah so ob zvokih koračnice pozdravili prihod udeležencev:  Slovenske športne  zveze v Avstriji, Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, Zveze  Slovenskih društev na Hrvaškem, slovenske  športnike iz  Madžarske ter domačo Zvezo športnih društev Ravne na Koroškem.

Prisluhnili so županu občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu, podpredsedniku olimpijskega komiteja Slovenije-združenja športnih zvez za področje športa za vse mag. Miranu Kosu, Ivanu Peterlinu, predsedniku  komisije za zamejski šport pri OKS-Združenju športnih zvez in predsedniku Zveze športnih društev Ravne na Koroškem  Bogdanu Tušku.

Letošnje igre so 45. igre po vrsti, tudi prve pa so bile na Ravnah leta 1977. Sicer pa se slovenski športniki iz obmejnih dežel na Ravnah srečujejo že četrtič.

Na različnih prizoriščih so se odvijale tekme in sicer na stadionu Ravne, v telovadnici OŠ Prežihovega Voranca (odbojka), košarka v telovadnici na Prevaljah in namizni tenis v dvorani na DTK. Zanimive so bile tudi športne tekme, ki so se zaključile s podelitvijo najboljšim v nogometu, košarki, namiznem tenisu in odbojki. Priznanja sta podelila podžupan Občine Ravne na Koroškem Peter Stočko in naš plavalec Damir Dugonjić. 

Vir: ravne.si

Dogodki

Dogodek sicer poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Prisotni so si gledali različna tekmovanja športnih društev iz Italije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije ter Slovenije. Vseh mladih športnic in športnikov je bilo okoli 230.