Search
Close this search box.

Na Ravnah na Koroškem je potekala predstavitev knjige Jožeta Prednika

Predstavitvi knjige z naslovom Spomini nekdanjega fužinarja smo bili priča v razstavišču Koroške osrednje knjižnice na Ravnah na Koroškem. Z avtorjem se je pogovarjala mag. Irena Oder.

Skozi poezijo obarvan literarni večer se je v prepolnem razstavišču Koroške osrednje knjižnice odvil v petek, 17. novembra 2023. Topel jesenski večer ni grelo le vreme, ampak so bila srca ogreta z največjo in najsrečnejšo toplino, saj je že druga knjiga našega, srčnega in prijetnega gospoda Jožeta Prednika grela obiskovalce še z večjim žarom.

V pogovoru z mag. Ireno Oder se je Jože Prednik sprehodil od svojih najzgodnejših let v Podgorju, šolskih dogodivščin in služenja kruha v nekdanji Železarni Ravne do njegove ljubezni do svoje družine, predvsem pa do žene Marije. Jože Prednik nam skozi svoje pesmi in zgodbe govori o ljubezni, sreči, prikaže, kako on sam vidi svet, preproste stvari okrog sebe, spreminjanje narave, pa tudi minljivost človeškega življenja.

Spomini nekdanjega fužinarja je naslov dopolnitve h knjigi Dediji živijo, ki je izšla pred šestimi leti. Avtor Jože Prednik je dodal nekaj spominov in verzov iz svojega življenja. To so spomini na njegova mladostna leta, na delo v železarni, zbrane so pripovedi o družini, pa tudi na upokojence ni pozabil. Gre za preproste misli o kraju, ljudeh, ki nas spominjajo na neke davne čase, ki so bili drugačni in po svoje lepi.

Z avtorjem, bivšim predsednikom Društva upokojencev Ravne, Jožetom Prednikom se je v razstavišču naše knjižnice, ki stoji v Grajskem parku, kjer se avtor vsak dan sprehaja, pogovarjala mag. Irena Oder. Knjigo je z posebnim žarom pospremil skozi besedo zdajšnji direktor Koroške osrednje knjižnice Aljaž Verhovnik. Besedo pa je imel tudi več kot ponosen vnuk, poslanec Državnega zbora Jani Prednik. Dunja Vrhovnik je večer obogatila z glasbenim vložkom. Jožetu Predniku je čestitalo številno občinstvo v dvorani,  župani Mežiške doline dr. Matic Tasič. Mark Maze in mag. Romana Lesjak ter podžupan Raven na Koroškem Andrej Erjavec

Iskrene čestitke ob izdaji že druge knjige!

Dogodki

Predstavitvi knjige z naslovom Spomini nekdanjega fužinarja smo bili priča v razstavišču Koroške osrednje knjižnice na Ravnah na Koroškem. Z avtorjem se je pogovarjala mag. Irena Oder.