Search
Close this search box.

Na Ravnah na Koroškem je potekal 34. regijski Otroški parlament

Včeraj se je odvijal na Ravnah na Koroškem že 34. regijski Otroški parlament. Med mladimi parlamentarci je pogovor tekel na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Na mladih svet stoji, to so dokazali tudi tokrat.

V torek, 12. marca 2024, je v prostorih Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem potekal že 34. regijski Otroški parlament Koroške regije. Organizator otroškega parlamenta Koroške regije je bilo Društvo prijateljev mladine Koroške. Osrednja tema letošnjih razprav je Duševno zdravje otrok in mladih.

Udeležili so se ga šolarji iz osnovnih šol celotne Koroške regije.  Za zanimiv kulturni program in delovno predsedstvo zasedanja so poskrbeli učenci  Juričevega Drejčka.

Nekaj spodbudnih besed je v uvodu učencem namenili župan gostujoče občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen. Uvod v nadaljnjo razpravo sta za učence pripravili Jerneja Lorber, koordinatorka za duševno zdravje (program MIRA) na OE Ravne na Koroškem, in Tara Ledinek, zdravnica specializantka na NIJZ, predsednica Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ter svetovalka na ”To sem jaz”. Razpravo in glasovanje je vodila regijska koordinatorka Marija Piko.

Med mladi parlamentarci je pogovor tekel na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Dogodka se je udeležilo 25 učencev oz. mladih parlamentarcev in njihovi mentorji. S prvo nalogo so se vsi učenci predstavili s svojim motom. Drugi dve nalogi sta bili vezani na temo samopodobe. Prva teza, o kateri so razpravljali, je bila Lahko sem to kar sem, druga pa “Socialna omrežja vplivajo na mojo samopodobo.” Po kratkem odmoru so učenci debatirali še o zadnji temi “Meje odraslih … spodbuda ali ovira.” 

Po osrednji debati je bilo izvedeno glasovanje. Dva kandidata so izglasovali učenci, dva kandidata pa mentorji.

Na nacionalni Otroški parlament so se uvrstili naslednji učenci: Anže Kašman – OŠ Šentjanž pri Dravogradu; Žan Kotnik –  OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu; Zala Rutnik – OŠ Vuzenica; Evelyn Cetin – Druga OŠ Slovenj Gradec; Žan Sfaxi – OŠ Koroški jeklarji se bo nacionalnega Otroškega parlamenta udeležil kot novinar.

34. nacionalni Otroški parlament bo potekal v ponedeljek, 8. aprila 2024, v Državnem zboru RS. 

Vir: ravne.si

Dogodki

Včeraj se je odvijal na Ravnah na Koroškem že 34. regijski Otroški parlament. Med mladimi parlamentarci je pogovor tekel na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Na mladih svet stoji, to so dokazali tudi tokrat.