Search
Close this search box.

Na Ravnah kmalu doživljajski park Poseka (FOTO)

Občina Ravne na Koroškem z veseljem naznanja, da na Ravne prihaja doživljajski park Poseka.

Doživljajski park Poseka je izvirna nadgradnja turistične in športne ponudbe v občini Ravne na Koroškem, na območju Poseke, na svežem zraku, v objemu narave. Park je primeren za širok segment obiskovalcev in namenov: otroke, mlade pare, družine, družinske zabave, rojstne dneve, team buildinge, ter za vse zabave in adrenalina željne.

Obisk parka omogoča športno aktivnost skozi zabavo, s premagovanjem posameznih ovir, od platforme do platforme, po različnih vajah: plezalnih, pohodnih, visečih in “vozečih”, ter spodbuja medgeneracijsko povezovanje, sodelovanje in tekmovanje.

Mreža, v izvedbi trampolina na višini, je ena prvih tovrstnih v Sloveniji. S 3 metre visoko steno iz mreže pa predstavlja edinstven in varen način igranja in skakanja.

Foto: Občina Ravne na Koroškem

Park izvedbeno sledi evropskemu standardu EN SIST 15567, z minimalnim vplivom na naravo in okolico, elementi pa so povečini narejeni iz slovenskega lesa. Gre za projekt LAS Mežiške doline in nosilca projekta Občine Ravne na Koroškem, s projektnima partnerjema: Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne in Koroškim medgeneracijskim centrom.

Projekt sofinancira EKSRP (Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja) v višini 30.551,17 €, razliko do celotne vrednosti, ki znaša 90.933,11 €, pa krije Občina Ravne na Koroškem. Izbrani izvajalec del je podjetje VEVRCA, podjetje za športni turizem in storitve d. o. o..

Ko bodo dela pri koncu, vas bodo povabili na otvoritev in zabavno doživetje, so še sporočili z ravenske občine.

Besedilo: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Občina Ravne na Koroškem z veseljem naznanja, da na Ravne prihaja doživljajski park Poseka.