Search
Close this search box.

Na Ravnah in Prevaljah razgrnitev državnega prostorskega načrta za odsek hitre ceste

Državni prostorski načrt za hitro cesto od Otiškega Vrha do Holmca gre v javno obravnavo, gradivo si je mogoče ogledati od danes naprej.

Potem, ko so jeseni začeli hitro cesto na Koroško, še vedno teče več postopkov. Prav danes so na Ravnah in Prevaljah začeli javno razgrnitev državnega prostorskega načrta za 17 kilometrov dolg odsek od Otiškega Vrha do mejnega prehoda Holmec, ki predvideva hitro cesto tudi v gospodarsko središče regije in do meje z Avstrijo.

Načrtovana cesta se na odseku od Otiškega Vrha do Raven na Koroškem načrtuje kot nova štiripasovna cesta s projektno hitrostjo 100 kilometrov na uro. Na odseku od Raven do odcepa za Šentanel je načrtovana kot nova dvopasovna cesta s projektno hitrostjo 90 kilometrov na uro, od odcepa za Šentanel do mejnega prehoda Holmec pa je načrtovana rekonstrukcija obstoječe glavne ceste s predvideno projektno hitrostjo 70 kilometrov na uro. Na načrtovani cesti so načrtovana izvennivojska križanja in priključki na Ravnah ter Prevaljah. Z rešitvami se na Ravnah strinjajo, je za RTV Slovenija dejal ravenski župan dr. Tomaž Rožen. Župan Matic Tasič pa je za RTV Slovenija povedal, da bodo vztrajali tudi s časovnicami.

Gradivo o razgrnitvi študije variant za državni prostorski načrt za državno cesto od Otiškega Vrha do mejnega prehoda Holmec bo od danes do 26. marca javno razgrnjena v občinah. V Ravnah bo to v mestni hiši, na Prevaljah pa v Družbenem domu. 9. in 11. marca pa bo v omenjenih občinah potekala javna obravnava.

VIR: Občina Ravne, Prevalje, RTV SLO, Ministrstvo za okolje in prostor

Dogodki

Državni prostorski načrt za hitro cesto od Otiškega Vrha do Holmca gre v javno obravnavo, gradivo si je mogoče ogledati od danes naprej.