Search
Close this search box.

Na Ravnah in Kotljah srečanje starostnikov starih nad 80 let

Krajevni organizaciji Rdečega križa Raven na Koroškem in Kotelj, v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem, vsako leto organizirata srečanje starostnikov starih 80 let in več.

V Kotljah je prireditev potekala včeraj, 18. decembra 2022, v gostišču Duler, na Ravnah na Koroškem pa pretekli teden, 10. decembra 2022, v prostorih OŠ Prežihovega Voranca.

Starostnike sta na Ravnah pozdravila župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in predsednica Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Mežiške doline Magdalena Piko ter predsednik DU Ravne Jože Prednik ter predsednica RK Ravne Franja Mlakar. V Kotljah pa je v imenu organizatorja pozdravne besede zbranim preko voditeljice namenila predsednica RK Kotlje Antonija Rožen, v imenu občine Ravne je zbrane nagovoril podžupan Andrej Erjavec in predsednik PGD Kotlje Emil Pušnik. Tudi v Kotljah je v imenu RK nekaj svojih misli zbranim posredovala predsednica Rdečega križa Slovenije Območnega združenja Mežiške doline Magdalena Piko.

Srečanje je pospremil tudi bogat kulturni program. Besede so prepletale Hana in Gaja Mlakar ter Janja Širnik. Za prijetno vzdušje so poskrbeli pevci PZ Brančur, plesalci Folklorne skupine OŠ Prežihovega Voranca pod vodstvom mentorice Tanje Mavrel, učenki glasbenega Direndaja mentorice Maje Ocepek (Nina Valtl in Neža Pandel) ter harmonikarki Tina Vrhovnik Kalajžič in Nana Kotnik. V Kotljah je z recitalom iz Prežihovih Samorastnikov in Zimsko hojo avtorice Marije Bezjak Mače – domačinke Kotuljke, zbrane razveselila odlična interpretka Ivanka Gorenšek.

Na obeh prireditvah je Rdeči križ skromno obdaril najstarejšo udeleženko in najstarejšega udeleženca, veselje ob druženju in srečanju pa vsem udeležencem nudi možnost obujanja lepih spominov in prepletanja novih.

Vir: Občina Ravne na Koroškem

Dogodki

Krajevni organizaciji Rdečega križa Raven na Koroškem in Kotelj, v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem, vsako leto organizirata srečanje starostnikov starih 80 let in več.