Search
Close this search box.

Na Ravnah danes prižig lučk in pozdrav Čarobnemu decembru

Danes, 5. decembra 2023, se bodo na Ravnah še simbolično prižgale praznične lučke in tako se bo tudi čisto zares začel Čarobni december.

December, najbolj prazničen mesec v letu, se je sicer začel že prejšnji petek, a ni ga pravega prazničnega vzdušja, brez simboličnega prižiga lučk v mestnem jedru. Kljub temu, da so se čudovite lučke že prižgale,  pa bodo danes, 5. decembra 2023, ob 17. uri, na Ravnah tudi uradno prižgali praznično okrasitev in s tem tudi uradno pozdravili Čarobni december na Ravnah.

Ob 17. uri vabijo vse od blizu in daleč, da se jim pridružijo na mestnem platoju, kjer se bo odvil pester kulturni program. Po uvodnem pozdravu direktorja ZKŠTM, Dejana Pandela, bodo nastopili otroci Vrtca Ravne – enota Ajda, pevski zbor učencev OŠ Koroški jeklarji in otroci iz Glasbenega vrtca Direndaj.

Skupaj bomo odštevali sekunde do trenutka, ko bomo ob 17.30 uri ob nagovoru župana občine Ravne, dr. Tomaža Rožena, slavnostno prižgali lučke.

Sledili bodo še nastopi Glasbenega centra Balu, nastop Hudournikov KD Svitanje in pevskega zbora OŠ Prežihov Voranc.

Ob 18.45 uri pa bomo po slavnostnem prižigu lučk skupaj pričakali tudi prihod Miklavža, prvega izmed dobrih mož, ki nas bodo obiskali v decembru.

Seveda pa bo poskrbljeno tudi za praznične dobrote, na stojnicah si boste lahko privoščili slastne palačinke in praznične miške, ki jih bodo pripravljali taborniki Roda Koroških jeklarjev in Koroški medgeneracijski center. Prav tako bo poskrbljeno za tople napitke in gostinsko ponudbo.

Ne zamudite čudovitega uvoda v najbolj prazničen mesec leta na Ravnah na Koroškem.

Vir: ZKŠTM

Danes, 5. decembra 2023, se bodo na Ravnah še simbolično prižgale praznične lučke in tako se bo tudi čisto zares začel Čarobni december.