Search
Close this search box.

Na Ravnah danes brenčalo na temo čebel, čebelarjenja in varovanja okolja

Na mestni tržnici na Ravnah je danes dopoldne brenčalo od aktivnosti za otroke in odrasle na temo čebel, čebelarjenja in varovanja okolja.

Mestno tržnico je obiskala maskota čebelice, za najmlajše so pripravili pravljične minutke, vsem zbranim pa so predstavili čebelarjenje. Organizatorji so poskrbeli za ustvarjani kotiček, čebelarsko ponudbo, predstavili so interaktivni otroški čebelarski kotiček z družabnimi igricami, sestavljankami, kotičko za ustvarjanje … Zbrani so se lahko udeležili nagradnega okoljskega kviza. V lepem sončnem vremenu so tako v družbi “čebel” uživali otroci kot tudi odrasli.

FOTO: Čebelji ringaraja na Ravnah:

Zabavno-poučni dogodek, kjer se srečujeta projekta Tržnice za lokalno in domače in Čebela BERE med, organizirata LAS Mežiške doline in A.L.P. Peca d.o.o. v sodelovanju s Čebelarskim društvom Ravne in Koroško osrednjo knjižnico Ravne.

Čebelji ringaraja pa se jutri seli na Prevalje, kjer bodo ljubitelji čebel lahko uživali od 9. do 12. ure. Več TUKAJ.

So pa na Ravnah na Koroškem danes odkrili temeljni kamen za izgradnjo Vrtca Ravne na Koroškem, enote Solzice. Govornica na slovesnosti je bila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec. Za kratek kulturni progam pa so poskrbeli najmlajši iz tamkajšnjega vrtca.

Preberite še: Na Ravnah odkrili temeljni kamen za nov vrtec. Prisotne nagovorila šolska ministrica, dogodek s kulturnim programom popestrili najmlajši (VIDEO in FOTO)

Dogodki

Na mestni tržnici na Ravnah je danes dopoldne brenčalo od aktivnosti za otroke in odrasle na temo čebel, čebelarjenja in varovanja okolja.